sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Pizzalta maistuva lasagne

Ruokainspiraatio iskee välillä yllättävissä tilanteissa ja yllättävistä lähteistä. Luen melko säännöllisesti muutamia ruokalehtiä, ja saan niistä yleensä hyviä ideoita. Toisinaan kuitenkin esimerkiksi kaupassa basilikan tuoksu saa himoitsemaan pestoa, ja toisinaan Instagramissa tulee vastaan hyvä ruokakuva. Yksi tällainen tuli vastaan reilu viikko sitten, kun HSruoka jakoi kuvan pizzalasagnesta. Kuva, ja sen perusteella etsitty ohje, saivat aikaan välittömän "PAKKO SAADA!" -reaktion.

Etsin ohjeen, ja se löytyy täältä. Muokkasin sitä hiukan, koska en pidä oliiveista, ja tomaattimurska ajaa mielestäni saman asian kuin valmis pastakastike. Parmesaanin vaihdoin myös tavalliseen (gouda) juustoraasteeseen. Lopputulos oli aivan tajuttoman hyvää! Uunista leijaili pizzan tuoksu, mutta valmiin ruoan rakenne on kuitenkin lasagnelle tyypillinen. Smetana toimii kerrosten välissä todella hyvin, ja pepperoneista tulee kastikkeeseen hyvät aromit. Toteutin pastakastikkeen korvaamisen siis siten, että silppusin pepperonit tomaattimurskan sekaan, maustoin kastikkeen ja keitin sitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Se riitti irrottamaan makkaroiden aromia, ja maustamaan kastikkeen.

Ainesten pilkkomisessa ja kastikkeen valmistelussa kului noin 10 minuuttia. Lasagne on uunissa noin puoli tuntia, eli ruoka on valmis reilusti alle tunnissa. Lasagne on kuitenkin yleensä aina parempaa hetken levättyään, joten parhaimillaan tämä on seuraavana päivänä. Ruoan voi siis hyvin tehdä vaikka jo edellisenä iltana valmiiksi, ja seuraavalle päivälle jää ruoanlaiton paras osuus, eli ruoasta nauttiminen. 


Pizzalasagne

4-5 annosta

2 dl (n. 200 g) paahdettuja paprikoita
120 g smetanaa
noin 12 lasagnelevyä
1 pss (150-175 g) juustoraastetta
1 mozzarella

Kastike:
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
100 g pepperonia tai salamia viipaleina
1-2 kevätsipulia
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa

Hienonna kevätsipuli ja silppua pepperoni viipaleet (voit jättää muutaman kokonaisen viipaleen pinnalle laitettavaksi). Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilaan, ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun valmistelet muut raaka-aineet.

Silppua paahdetut paprikat ja viipaloi tai revi mozzarella.

Kokoa lasagne. Laita vuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta ja noin kolmannes paprikoista. Lisää juustoraastetta ja smetanaa. Lado päälle lasagnelevyjä. Tee samalla tavalla muutama kerros. Laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Nosta päälle mozzarellaviipaleita.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

pizzalta maistuva lasagne

Kokeile myös:


Kesäkurpitsalasagne
Rieskalasagne
Kasvislasagne Quornista

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall