maanantai 16. lokakuuta 2017

Luvattoman helppo kookosbroileri

Mainitsin uunilohen yhteydessä, että olen innostunut tekemään kookoskastikkeita. Yleensä näiden kastikkeiden raaka-aineet ovat broileri, kookosmaito ja currytahna. Yksi suosikeistani on kookosbroileri, johon tulee edellä mainittujen lisäksi ananasmurskaa ja kirsikkatomaatteja. Kuulostaa oudolta ja todella epä-aasialaiselta, mutta maistuu erittäin hyvälle.

Tästä kastikkeesta on vaikea kirjoittaa ylistävästi, koska ei se ole mikään gastronomian huipputuote. Maussa ei siis ole mitään vikaa, päinvastoin. Kastike vain valmistuu lähes luvattoman helposti, mutta maku on erinomainen. Itsellesi tämä edustaakin perus arkiruokaa yksinkertaisimmillaan. Raaka-aineita, joita ostan aina kaupasta, ja joista moni löytyy kaapista jo valmiina. Currytahnaa minulla on aina, koska se säilyy jääkaapissa lähes loputtomasti. Kookosmaito on myös yksi kuivatarvikekaappini kulmakivistä - tai tölkeistä tässä tapauksessa.

Arkiruoka onkin itselleni juuri sellainen ruoka, jonka valmistaminen on vaivatonta, eikä vie loputtoman paljon aikaa. Maun pitää kuitenkin olla takuuvarmasti hyvä. Jos siis etsit itsellesi maistuvaa, helppoa ja ehkä hiukan erilaista arkiruokaa, niin tässä on resepti, jota etsit.

broileri kookoskastike

Kookosbroileri

neljälle

2 kevätsipulia
2 rkl öljyä
500 g broilerin fileepihvejä
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl suolaa
1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
1 tlk ananasmurskaa
kourallinen kirsikkatomaatteja

Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista broilerin fileepihvejä muutama minuutti molemmin puolin.

Lisää pannulle sipuli, currytahna, suola ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 15 minuuttia tai kunnes lihat ovat kypsiä. Lisää lopuksi joukkoon valutetut ananasmurska ja puolitetut tomaatit. Kuumenna. 

Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.




Lue myös:
(Mies)flunssantorjuntakeitto
Ihana maapähkinäwokki
Pikainen misoramen

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall