maanantai 30. lokakuuta 2017

Haaveena Australia
Haaveilin lukioaikana au pairin työstä, ja hain joihinkin perheisiin Lontoossa ja Australiassa. Olin useamman vuoden ajan varma, että lähden Australiaan, ja ehdin avata säästötilinkin. Sain tuolloin lisäksi joululahjaksi Australia-matkaoppaan vakuutettuani äidilleni, että lähden kyllä. Ei sillä, että äiti olisi juuri toivonut minun lähtevän, vaan enemmänkin huolena oli, että opus hankitaan turhaan.

Australia jäi tuolloin - lähes 10 vuotta sitten – kuitenkin haaveilun asteelle. Säästötili on ollut minulla siitä asti koskemattomana, ja haave vain joidenkin päiväunien kohteena. Viime vuonna verottaja ilmoitti, että saan mukavan summan veronpalautuksina. Tuolle rahalle ei ollut suuria käyttökohteita odottamassa, joten laitoin sen säästötilille talteen. Tammikuussa juttelin ystäväni kanssa, ja esittelin juuri ostamaani Mavalan Adelaide-sävyn kynsilakkaa. Tuolloin totesin tehneeni päätöksen, että tänä vuonna haaveeni toteutuu. Olin päättänyt, että tänä vuonna vastaan itse elämästäni, ja teen asioita joista tulen onnelliseksi.

Seuraan aktiivisesti lentodiilit.fi -sivustoa, ja keväällä vastaan tuli hyvä tarjous lennoista. Varasin lennot maaliskuussa, enkä meinannut pysyä housuissani. Aloitin matkan suunnittelun kesällä, ja hiljalleen varasimme lentoja maan sisällä ja majoituksen eri kaupungeista. Matkan suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että lähtö on tänään! Todellisuudessa tällä kellonlyömällä olen jo lentokentällä jännittämässä edessä olevaa pitkää lentoa ja sitä, läpäisenkö Australian tullin tarkastukset. Enkä malta odottaa!
Matka Australiaan, tai minne tahansa kauas, ei ole monellekaan ihmeellinen juttu. Ei minullekaan matkustaminen muihin kohteisiin olen sen jännittävämpää, mutta tämä on monella tavalla erilaista. Tämä matka edustaa minulle unelmien toteutumista, ja antaa uskoa haaveilun voimaan. Viimeiset pari vuotta ovat olleet hiukan haastavia, ja unohdin haaveilemisen taidon. Viime vuonna työllistyin paikkaan, jossa oli hyvä olla. Huomasin, hiukan yllättäen, että olin jälleen alkanut haaveilla – ammatillisesti ja vapaa-ajallisesti.

Tässä minä nyt siis olen. Matkalla toteuttamaan tähänastisen elämäni suurinta haavetta. Toivon Australian olevan kaikkea sitä mistä olen vuosia haaveillut, tietämättä kuitenkaan mistä todella haaveilen. Toivon myös, että tämän haaveen toteutettuani uskallan tarttua niihin takataskussa odotteleviin muihin haaveisiin.

Ja äiti (ja vähän iskäkin): varon kyllä meduusoja ja hämähäkkejä, ja pyrin välttymään ruokamyrkytykseltä :)Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall