maanantai 9. tammikuuta 2017

Kalapuikot ja tartarkastike

Kaupan pakastealtaan kalapuikot kuuluvat varmaankin monen suomalaisen (lapsi)perheen pikaruokiin. Tuotteisiin sen enempää tutustumatta uskoisin, että kalapitoisuus on ainakin edullisimmissa melko alhainen. Siksi kalapuikot kuuluvatkin niihin, joiden tekemisen vaiva ei ole kovin suuri ja lopputulos maistuu itse tehtynä paremmalle, ja muulle kuin teollisuudelle. Paketillinen (400 g) seitiä maksaa noin 3€, joten ei tämä itse tehtynä mikään kallis ruoka ole. 

Kalapuikot 


300 g pakasteseitiä annospaloina
1 kananmuna
pankokorppujauhoja tai tavallisia korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
musta- ja valkopippuria

Ota seiti jääkaappiin sulamaan noin 12 tunniksi.

Pilko seiti kalapuikoiksi: yhdestä annospalasta tulee 2-3 sopivan kokoista kalapuikkoa. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla.

Riko kananmunan rakenne kulhossa haarukalla. Kaada kahteen erilliseen kulhoon vehnäjauhot ja korppujauhot. Mausta vehnäjauhot suolalla ja valkopippurilla.


Pyörittele kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä korppujauhoissa. Paista öljyssä tai voissa keskilämmöllä, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.Pankojauho on rapea ja karkearakenteinen korppujauho, joka sopii hyvin leivitykseen. Tavallisella korppujauholla kalapuikoista tulee hyviä, mutta pankojauhot imevät itseensä rasvaa, jolloin pinnasta tulee super rapea. Jauhoja löyty ainakin isommista marketeista. 

Tartarkastike


½ dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
1 suolakurkku
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria

Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, majoneesi, sinappi ja mausteet. Pilko suolakurkku pieneksi ja lisää majoneesiseokseen. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall