Kaupan pakastealtaan kalapuikot kuuluvat
varmaankin monen suomalaisen (lapsi)perheen pikaruokiin. Tuotteisiin sen
enempää tutustumatta uskoisin, että kalapitoisuus on ainakin edullisimmissa melko
alhainen. Siksi kalapuikot kuuluvatkin niihin, joiden
tekemisen vaiva ei ole kovin suuri ja lopputulos maistuu itse tehtynä paremmalle, ja muulle kuin
teollisuudelle. Paketillinen (400 g) seitiä maksaa noin 3€, joten ei tämä itse tehtynä mikään kallis ruoka ole.
Kalapuikot
300 g pakasteseitiä annospaloina
1 kananmuna
pankokorppujauhoja tai tavallisia korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
musta- ja valkopippuria
Ota seiti jääkaappiin sulamaan noin 12 tunniksi.
Pilko seiti kalapuikoiksi: yhdestä annospalasta tulee 2-3 sopivan kokoista kalapuikkoa.
Mausta kala suolalla ja mustapippurilla.
Riko kananmunan rakenne kulhossa haarukalla. Kaada kahteen erilliseen kulhoon vehnäjauhot ja korppujauhot.
Mausta vehnäjauhot suolalla ja valkopippurilla.
Pyörittele kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten
kananmunassa ja vielä korppujauhoissa. Paista öljyssä tai voissa keskilämmöllä,
kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.
Pankojauho on rapea ja karkearakenteinen korppujauho, joka sopii hyvin leivitykseen. Tavallisella korppujauholla kalapuikoista tulee hyviä, mutta pankojauhot imevät itseensä rasvaa, jolloin pinnasta tulee super rapea. Jauhoja löyty ainakin isommista marketeista.
Tartarkastike
½ dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
1 suolakurkku
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, majoneesi, sinappi ja mausteet. Pilko suolakurkku pieneksi ja lisää majoneesiseokseen. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti