lauantai 3. joulukuuta 2016

Kranssi oveen ja joulukalenteri

Meillä ei ole aiemmissa asunnoissa ollut mitään ovikoristetta, mutta nykyiseen asuntoon muuttaessa ovessa oli naula edellisen asukkaan jäljiltä. Kevään ja kesän siinä roikkui kissa(koriste), mutta nyt joulun lähestyessä yllätin itseni ajattelemasta ovikranssia. Jotenkin niissä on itselleni kuitenkin ollut sellainen ”täti-fiilis”. Löysin Sinellistä pajukranssin alle 5 eurolla, joten lähdin etsimään netistä inspiraatiota. Löysin kuvan, jossa oli tehty lankarullia ja innostuin. Sen pidempään suunnittelematta ryhdyin hommiin. Ruttasin foliosta muutamia erikokoisia palloja ja kieputin niiden ympärille villalankaa. Päättelin rullat pujottamalla lankojen päät kanavaneulalla pariin kertaan pallon sisälle, jolloin palloista tuli tiiviitä, eikä viimeiset kierrokset lähteneet purkautumaan. Viimeiseen palloon laitoin hammastikut sukkapuikkoja esittämään.


Kanavaneulaa etsiessä löysin ostamastani ompelusetistä ylimääräiseksi jääneen valkoisen mittanauhan. Pyörittelin sitä ja taittelemalla sain aikaan pienen ruusukkeen. Kiinnitin sen kerrokset muutamalla pistolla siimalankaa ja liimasin napin ompeleiden päälle.

Alun perin ajattelin kiinnittää pallot rautalangalla tai ompelulangalla, mutta kummallakaan palloja ei kuitenkaan saanut oikeaan kohtaan tai tiiviisti. Käytin siis liimaa. Näin ollen kranssia ei voi käyttää eri koristeilla uudestaan, mutta eipä se haittaa. Lopuksi lisäsin narua kranssin kiinnittämistä varten ja valmista tuli!


Toinen tämän joulukuun askartelu on ollut joulukalenteri, jonka tein puolisolleni. Näin aiemmin marraskuussa joulukalenterin, joka oli toteutettu osittain samalla idealla. Alun perin olisin halunnut ruskeat paperipussit, mutta ensimmäisenä vastaan tuli nämä Tigerin sydänpussit (noin 3€ / 15 kpl). Arvelin lopputuloksen olevan liian imelä, mutta lopputulos olikin ihan hyvä.


Yksinkertaisuudessaan nämä on tehty niin, että jaoin ensin pussit järjestykseen värien mukaan, koska sävyjä oli kolme. Numeroin pussit ja täytin ne. Leikkasin juuttinarusta eripituisia lankoja ja kiinnitin narut henkariin. Pyrin laittamaan pussit tasaisesti niin, etteivät jouluviikon pussit roiku kaikki yhdessä reunassa samalla korkeudella, ja jotta jäljellä ei ole vain yhdenvärisiä pusseja. Tein narujen päihin solmut ja nidoin ne kiinni. Oma nitojani oli melko pieni, eivätkä narut kiinnittyneet kovin kestävän oloisesti. Hyvä idea voisi olla pienet pyykkipojat, joihin narun kiinnittää. Toinen vaihtoehto voisi olla rei’ittimellä tehdyt reiät, joista narun pujottaa.


Meillä joulukalenteri pääsi roikkumaan eteisen naulakkoon, josta sen muistaa aamuisin unihiekat silmillä avata. Uteliaat viiksekkään eivät myöskään pääse tänne pääse rapistelemaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall