maanantai 5. joulukuuta 2016

Lahjavinkki tärkeimmälle, eli itselle

Olen monissa asioissa vanhanaikainen ja kaavoihini kangistunut, ja yleensä myös teknologiavastainen. Yksi nämä asiat yhdistävä piirre on paperikalenterin käyttäminen. En ole koskaan oppinut käyttämään kännykän kalenteria. En ole ollut sellaisissa työtehtävissä, joilla olisi merkittävää vaikutusta iltoihin tai omiin menoihin säännöllisesti. Olen siis voinut pitää työkalenterin sähköisenä (tietokoneella, en sitäkään puhelimessa) ja oman kalenterin paperisena. Paperikalenteri on kuitenkin aina mahtunut käsilaukkuun ja kulkee siksi helposti mukana.

Viime vuonna tontut toivat minulle kalenterin ennen kuin ehdin uhrata ajatusta sen hankkimiselle. Tänä vuonna olin itse tonttuja nopeampi. Äitini vinkkasi minulle jo jonkin aikaa sitten Persoonallisesta kalenterista ja sen jälkeen näin sen myös sosiaalisessa mediassa muutamia kertoja. Konsepti on mielestäni kokeilemisen arvoinen ja marraskuussa uhrasin tunnin aikaa ja klikkailin kalenterin ostoskoriin.Persoonallinen kalenteri löytyy täältäSivustolta voi tilata vuosikalenterin, seinäkalenterin ja muistivihkoja sekä lisätarvikkeita, kuten kyniä. Itse tilasin siis vuosikalenterin. Siitä tekee mielettömän se, että koko kalenterin voi muokata vastaamaan omia tarpeita; valmistajan vaihtoehtojen mukaan kylläkin. Kansikuvaksi voi valita oman suosikkikuvan, kiinnityskuminauhan värin voi valita, samoin mukana tulevan viivoittimen.Kalenterin aukeamille voi valita useita muutoksia. Tärkeimpinä voisin mainita teeman, viikkosuunnitelman mallin (pysty/vaaka), sekä eri moduulien sisällön. Moduuleita ovat aukeaman alalaidan lokerot. Niitä on kolme ja vaihtoehtoina on muun muassa nuottiviivasto, viikon liikunnat, päivälliset tai ihan vain ruudukon tai tyhjää tilaa. Samat moduulivalinnat kulkevat läpi koko kalenterin. Kalenterin viimeiset 18 sivua saa täyttää esimerkiksi sudokuilla, kartalla, osoitekirjalla tai muistiinpanosivuilla. Vaihtoehtoja ja muutoksia on useita, joten uskoisin, että jokaiselle löytyy sopiva kalenteri. Omaani tein ehkä tunnin, josta suurin aika meni kansikuvan muokkaamiseen ja syntymäpäivien kirjaamiseen. Haluamansa merkkipäivät voi siis kirjata valmiiksi, jolloin ne tulee painettuna oikeille päiville. Merkkipäiville voi laittaa vuosiluvun mukaan, esimerkiksi "kissa 7 vuotta", tai ilman vuosilukua: "vuosipäivä". Jos kalenterin kielen valitsee suomeksi, on siinä nimipäivät ja yleiset juhlapäivät merkittynä. Monille juhlapäiville on myös kuvasymbolit.

Sivusto on englannin kielinen, mutta tilaaminen oli helppoa. Maksutapoja oli ainakin Paypal ja Klarna. Itse valitsin Klarnan, koska silloin pystyin maksamaan tilauksen vasta kun tuote on saapunut. Toimitusaika oli noin 2 viikkoa ja ainakin tämän kokoinen kalenteri tuli postilaatikkoon. Jos nyt heti tilaa, niin kalenteri saattaa ehtiä joulukuusen alle, mutta uskoisin että viimeistään ensi vuoden alkuun kuitenkin.Kivana yllätyksenä kalenterin mukana tuli höpöhöpöä, eli tarroja, joilla kalenterista saa vieläkin enemmän oman näköisen. Ehkä nämä eivät ilahduta 50-vuotiasta miestä, mutta sisäinen teinini kyllä iloitsi. Kaiken tämän suitsutuksen jälkeen totean, että kyseessä ei ole mikään mainos, vaan tyytyväisen asiakkaan yritys tehdä muutkin kalenteria käyttävät dinosaurukset iloisiksi :)
Ps. Kalenterini kansikuva on Lontoon Regent's Parkista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall