Selailin viime keväänä aikani kuluksi eri tv-kanavia ja vastaan tuli ohjelma, jonka nimi oli Soppa365. Ohjelman nimi ei kuulostanut houkuttelevalta, mutta jokin jaksossa herätti huomioni, ja onneksi niin. Jakson aiheena oli marinoitu kasvispasta, joka päätyi heti samalla viikolla kokeiluun. Pastaruoat ovat meillä, ja varmaankin melko monella muullakin se vaihtoehto, jota syödään, kun ei jaksa tehdä mitään monimutkaista ja aikaa vievää. Tämän pastaruoan tekemiseen kuluu aikaa noin 20 minuuttia, ja sen käyttäminen kyllä kannattaa.
Meillä ei käytetä tavallista keltasipulia, joten korvasin sen paprikalla. Paprikan voi siis vaihtaa yhteen punasipuliin, joka lohkotaan. Pastana olen yleensä käyttänyt tuorepastaa, mutta myös spaghetti toimii varmasti hyvin.
"Tavallisesta" kasvispastasta tämä eroaa marinadilla. Alkuperäinen ohje neuvoo käyttämään balsamicoa tai viinietikkaa. Kaapistani löytyi vaalea balsamietikka, ja se on toiminut hyvin. Marinadista tulee balsamietikan ansiosta makeahko, mutta soijakastike ja suola tasapainottavat sitä hyvin. Olenkin välillä käyttänyt tätä marinadia muiden ruokien lisukekasvisten maustamiseen.
"Tavallisesta" kasvispastasta tämä eroaa marinadilla. Alkuperäinen ohje neuvoo käyttämään balsamicoa tai viinietikkaa. Kaapistani löytyi vaalea balsamietikka, ja se on toiminut hyvin. Marinadista tulee balsamietikan ansiosta makeahko, mutta soijakastike ja suola tasapainottavat sitä hyvin. Olenkin välillä käyttänyt tätä marinadia muiden ruokien lisukekasvisten maustamiseen.
Kasvispasta
neljälle1 kesäkurpitsa
1 paprika
noin 300 g kirsikkatomaatteja
300 g spaghettia tai
1-2 pkt (á 250 g) tuorepastaa
1-2 pkt (á 250 g) tuorepastaa
1 rkl suolaa
2 mozzarellapalloa
Marinadi:
½ dl öljyä
1-2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa tai balsamiviinietikkaa
½-1 tl suolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko kesäkurpitsa ja paprika samankokoisiksi
kuutioiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nostele kasvikset pellille ja paahda 15
minuuttia.
Laita pastalle vesi kiehumaan ja lisää sinne ruokalusikallinen suolaa. Keitä
pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sillä välin marinadin ainekset kulhossa.
Kaada paahtuneet kasvikset marinadiin.
Valuta pasta ja sekoita yhteen marinoitujen kasvisten ja marinadiliemen
kanssa. Viimeistele repimällä mozzarella pastan joukkoon.
Ps. Tämä maistuu myös kasvisruokaa vieroksuville :)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti