keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Neulottu peitto vauvalle

Sain lokakuun alkupuolella valmiiksi syksyn aikana puikoilla olleet neulomukset. Tällä kertaa neuloin lahjaa, jonka saaja ei ole vielä syntynyt. Sain keväällä tietää, että lähipiiriin on syntymässä vauva. Ajattelin ilahduttaa tulevia vanhempia, koska välillä on kivaa neuloa muutakin kuin villasukkia. Ensimmäinen ajatukseni oli tehdä vauvalle peitto isoäidinneliöistä virkkaamalla. Lainasin kirjastosta parikin kirjaa ja vastassa olisikin suunnaton valinnanvaikeus. Erilaisia malleja on lukemattomia ja kun siihen yhdistää vielä väriyhdistelmien valinnanvaikeuden niin tulin siihen tulokseen, että on pakko yksinkertaistaa hiukan.

Muutin ajatusta virkkaamisesta kudontaan ja päädyin tutkimaan ilmaisia neuleohjeita netistä. Löysin parikin kiinnostavaa vaihtoehtoa ja niistä suosikeiksi nousivat Novitan vauvanpeitto ja Koukuttamon Nuppu-vauvanpeitto. Näistä kahdesta silmää miellytti kuitenkin enemmän tuo Nuppu. Vaihdoin langaksi Novitan Nalle-langan sen helpon saatavuuden takia. Täytyykin mainita, että Adlibris-verkkokaupassa on yllättävän hyvä valikoima lankoja. Tilasin sieltä langat tähän ja neulottuun vauvan paitaan. Värivalikoima oli todella kattava ja hinnat edullisia. Toimitus on ilmainen yli 9,90€ ostoksille.

neulottu peitto

Lankaa vaihtaessa kannattaa huomioida, että lopputulos on lähimpänä mallineuletta ja ohjetta, kun korvaavan langan koostumus, tiheys ja puikkokoko sekä tuntu ovat mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Nalle-langan neuletiheys ei ollut ihan sama kuin ohjeen langassa ja lanka on hiukan karheampaa. Tästä syystä langanmenekki oli noin 150g, eli puolitoista kerää. Väriksi valitsin harmaan (043 kivi).

vauvanpeitto

Työ oli helppo tehdä, kun sen kanssa pääsi alkuun. Alussa ohje tuotti päänvaivaa, kun valitsin käyttöön pitkät puikot pyöräpuikkojen sijaan. Näin ollen helmineule ei muodostu ihan samalla tavalla kuin pyöröpuikoille tehdessä. Hetken pohdinnan jälkeen pääsin kuitenkin oikeille jäljille. Oikeasta ja nurjasta silmukasta koostuva työ oli mukava ajanviete tv-ohjelmia katsellessa. Välillä kyllä tuntui, ettei työ valmistu koskaan, mutta ehdin kuitenkin saada sen valmiiksi ennen vauvan syntymää :)

Valmiin peiton pesin kevyesti käsin hyvin miedolla pesuaineen ja huuhteluaineen seoksella. Kuivasin peiton tasona ja neulasin vielä muutamaksi päiväksi suoristumaan.

vauvanpeitto

2 kommenttia

  1. Kaunis peitto! Minkä kokoisia puikkoja käytit Nalle-langalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos! Käytössäni oli koon 3,5 puikot. Käsiala vaikuttaa hiukan; oma neulontani on melko tiukkaa, joten jos käsiala on löysä, voisi koko 3 riittää myös.

      Poista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall