tiistai 1. marraskuuta 2016

Burgundinpata

En ole erityisen hyvä syömään punaista lihaa. En noudata mitään ideologiaa, mutta jostain syystä pihvit eivät ole minun juttuni. Sain toissa jouluna lahjaksi uunipadan ja pitkään tein siinä vain pataleipää. Onneksi kuitenkin päätin kokeilemaan burgundinpataa. Yhdistelin netistä löytämiäni ohjeita ja ai että tulikin hyvää! Siispä itse asiaan.

Pata ennen uunia

Burgundinpata

4 annosta

500 g naudanlihaa (esimerkiksi paistisuikaleet)
2 rkl vehnäjauhoja
1 pkt pekonia
2 keskikokoista porkkanaa
5-6 salottisipulia kokonaisena
2 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyreetä
3,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä
2 kpl härkä- tai naudanlihaliemikuutiota
tai 2 rkl fondia
3 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori sipulit ja porkkanat. Viipaloi porkkanat kiekoiksi ja halkaise valkosipulit. Lisää porkkanat, sipulit ja mausteet pataan.

Ruskista naudanliha kahdessa osassa pannulla. Lisää ruskistettujen lihojen päälle vehnäjauhoja ja anna kypsyä hetki, jonka jälkeen laita suikaleet pataan.

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla. Lisää pekoni pataan. Sekoita pannulla vesi, tomaattipyree ja fondi, anna kiehahtaa. Lisää seos ja punaviini pataan.

Hauduta uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia. Sekoita ja maista kypsennyksen aikana muutama kerta. Tarvittaessa lisää vettä tai suolaa.

Tarjoile perunamuusin kanssa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall