En ole erityisen hyvä syömään punaista lihaa. En noudata mitään ideologiaa, mutta jostain syystä
pihvit eivät ole minun juttuni. Sain toissa jouluna lahjaksi uunipadan ja
pitkään tein siinä vain pataleipää. Onneksi kuitenkin päätin kokeilemaan
burgundinpataa. Yhdistelin netistä löytämiäni ohjeita ja ai että tulikin hyvää!
Siispä itse asiaan.
Pata ennen uunia |
Burgundinpata
4 annosta
500 g naudanlihaa (esimerkiksi paistisuikaleet)
2 rkl vehnäjauhoja
1 pkt pekonia
2 keskikokoista porkkanaa
5-6 salottisipulia kokonaisena
2 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyreetä
3,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä
2 kpl härkä- tai naudanlihaliemikuutiota
tai 2 rkl fondia
tai 2 rkl fondia
3 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
kypsennystä.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori sipulit ja porkkanat. Viipaloi porkkanat kiekoiksi ja halkaise valkosipulit. Lisää porkkanat, sipulit ja mausteet pataan.
Ruskista
naudanliha kahdessa osassa pannulla. Lisää ruskistettujen lihojen päälle
vehnäjauhoja ja anna kypsyä hetki, jonka jälkeen laita suikaleet pataan.
Leikkaa pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla.
Lisää pekoni pataan. Sekoita pannulla vesi, tomaattipyree ja fondi, anna kiehahtaa.
Lisää seos ja punaviini pataan.
Hauduta uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia.
Sekoita ja maista kypsennyksen aikana muutama kerta. Tarvittaessa lisää vettä
tai suolaa.
Tarjoile perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti