maanantai 7. toukokuuta 2018

Pyttipannu uunissa

En ole perinteisen pyttipannun suurin ystävä. Se tuntuu vaativan liikaa suunnittelua, vaikka perustuukin jämien hyödyntämiseen. En juuri koskaan keitä perunoita liikaa, joten niitä ei jää myöhempään käyttöön. Ei perinteisen pyttipannun suurin ongelma toki ennakointi ole, sillä teenhän mielelläni paistettua riisiäkin, ja se vaatii riisin keittämisen etukäteen. Edellisen päivän keitetyt perunat eivät vain mielestäni ole kovin herkullisia, vaikka ne paistaisikin rasvassa. En myöskään pidä kaupan kuutiopyttipannusta, ja siksi kyseinen ruoka on jäänyt lähes kokonaan tekemättä.

Maku-lehdessä oli jokin aika sitten uunipyttipannun ohje, ja ihastuin sen ajatukseen. Uunipyttipannu tehdään raaoista raaka-aineista, eikä se vaadi sen kummempaa ennakointia kuin muukaan ruoanlaitto. Chorizo ja sipulit eivät sovi yhteen FODMAPin kanssa, joten muokkasin ohjetta sopivammaksi. Korvasin siis raakamakkaran perinteisellä ja sipulit kevätsipulilla. Näin ruoka sopii meillä koko perheelle, ja uskoisin sen maistuvan näillä muutoksilla myös lapsille. 

Makkaraksi voit valita makuusi sopivan, mutta suosittelen kuitenkin käyttämään lihaisaa makkaraa. HK:n Sininen ei välttämättä ole tähän paras vaihtoehto. Makkaran lisäksi käytän toisinaan myös nakkeja (kuvien pyttipannussa on sekä makkaraa että vapun hodareiden ylijäämä nakkeja), ja nekin toimivat moitteettomasti.

Paprika ja savupaprikajauhe tuovat ruokaan kivaa uutta makua. Jos pidät kuitenkin perinteisemmästä pyttipannusta, voit jättää nuo kaksi pois ja lisätä perunaa hiukan enemmän. Pyttipannu onnistuu muuten hyvin myös uusista perunoista. Niitä käyttäessä kypsyyttä kannattaa kokeilla jo 25 minuutin jälkeen.

pyttipannu uunissa

Uunipyttipannu

neljälle

1 paprika
400 g kiinteitä perunoita
400 g makkaraa tai nakkeja
1 kevätsipuli
½-1 tl savupaprikajauhetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Huuhtele paprika ja leikkaa se paloiksi. Pese perunat huolellisesti harjalla ja kuutioi ne.

Pane kasvikset laakeaan uunivuokaan tai syvälle uunipellille. Pilko makkarat tai nakit paloiksi. Sekoita mausteet ja öljy, kääntele seos kasvisten ja makkaran joukkoon.

Paista pyttipannua 200 asteessa noin 30-35 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Viipaloi kevätsipulit ja ripottele valmiin pyttipannun joukkoon.

uunipyttipannu

pyttipannu uunissa

Kokeile myös:


Paistettu riisi eli fried rice
Tomaatti-mozzarella uunimakkara
Itse tehty kebab

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall