tiistai 29. toukokuuta 2018

Parmesaani-broileripyörykät

Lihapullat ovat arjen helpottajia, ja yleensä varma valinta. Vaihtelua lihapulliin saa valitsemalla lihaksi broilerin jauhelihan. Pelkällä broilerin jauhelihalla lopputulos saattaisi olla kuitenkin hiukan kuiva, joten sekaan kannattaa lisätä (voimakasta) juustoa tuomaan hiukan rasvaisuutta ja makua. Kun taikinaan sekoitetaan vielä raastettua kesäkurpitsaa, ollaan jo lähes täydellisyyden tuntumassa.

Kävin jokin aika sitten töiden merkissä Stockmannin Herkussa, ja vilkaisin ohi mennessäni arjen pikaruokien hyllyä. Ei siis mitään eineksiä, vaan nopeiden ruokaohjeiden tiskiä, jossa on sekä reseptejä että pääraaka-aineksia samassa paikassa. Otin kyseisen viikon ohjeet mukaan, koska listalla oli herkullisen kuuloinen juustoisten kananlihapullien ohje. Harva valmis reseptin on kuitenkaan heti FODMAP-sopiva, vaan ne vaativat muokkaamista. Tästä ohjeesta poistin valkosipulin ja tuoreen chilin, ja korvasin ne mausteilla. Kahden kerran kokeilun jälkeen totean lihapullat erittäin mainioiksi!



Parmesaani-broileripyörykät

neljälle

100 g raastettua kesäkurpitsaa
1 dl parmesaaniraastetta
400 g broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
3 rkl korppujauhoja
¾ tl suolaa
⅓ tl valkopippuria
ripaus chiliä
400 g tomaattimurskaa
50-100 g juustoraastetta

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja purista pois ylimääräinen neste raasteesta. Raasta parmesaani hienoksi.

Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset paitsi tomaattimurska ja juustoraaste. Pyöritä taikinasta lihapullia ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisää paistettujen lihapullien päälle tomaattimurskaa ja juustoraastetta. Gratinoi lihapullia vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa.





Kokeile myös:


Maapähkinä-lohi
Uunipyttipannu
Kalapuikot ja tartarkastike

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall