tiistai 15. toukokuuta 2018

Kotijäätelöä ilman konetta

Jäätelön syönnin suurin sesonki on alkanut, ja yllättävän helleaallon vuoksi kauppojen kylmäaltaat loistavat tyhjyyttään. Akuutin himon iskiessä kauppaan jäljelle jäänyt jäätelövalikoima on toki paikallaan, mutta toisinaan ennakointi kannattaa. Silloin jäätelöä voi valmistaa kotona - ihan ilman jäätelökonetta.

Yksinkertaisimmillaan kotijäätelöön tarvitaan vain vispikermaa ja kondensoitua maitoa. Kondensoitu maito on niin makeaa, että varsinaista lisämakeutta ei tarvita. Jäätelön voi kuitenkin maustaa makunsa mukaan. Makuvaihtoehtoja on siis rajattomasti, ja googlailu auttaa, kun oma inspiraatio on hukassa. Vielä testaamaton, mutta äärimmäisen herkulliselta kuulostava versio on esimerkiksi vadelma-salmiakki.

Ensimmäinen kokeiluni oli kinuskijäätelö suolapähkinöillä, eli Snickers-vaikutteinen herkku. Jäätelö onnistui heti ensimmäisellä kerralla, ja aion tehdä sitä ehdottomasti lisää. Toinen kokeiluni, eli kahvijäätelö vaatii vielä hiukan tuotekehittelyä. Onneksi kesä on vasta alussa, eli aikaa on!

Kondensoidusta maidosta tehty jäätelö ei ole terveellinen tai vähäsokerinen, mutta ei kaiken onneksi tarvitse ollakaan. Yksi tärkeimmistä asioista ruoan kanssa on sen tuoma ilo ja onni, ja niitä tästä jäätelöstä saa takuuvarmasti.

jäätelö ilman jäätelökonetta

Kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta


Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

Makuaineet:
½ -1 dl kinuskikastiketta
(ripaus suolaa)
suolapähkinöitä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan. Vatkaa kunnes massa on kuohkeaa.

Rouhi suolapähkinät pienimmiksi paloiksi. Jätä hiukan rouhetta koristeluun ja sekoita loput pähkinät massan sekaan.

Halutessasi mausta kinuskikastike ripauksella suolaa, ja saat kastikkeesta suolakinuskia. Kaada noin 1/3 osa kinuskista massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.

Kaada jäätelömassa astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Marmoroi jäätelö pyöräyttämällä massaa muutaman kerran lusikalla. Asettele loput suolapähkinät pinnalle.

Pakasta jäätelöä yön yli.

kondensoitu maito jäätelö

Kokeile myös:


Alkoholiton tiramisu
Raparpericurd ja britatorttu
Kermainen vadelmavaahto

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall