kotiliesi

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Pikkusuolainen iltapala, eli bruschetta

Perjantaina ihaninta on työviikon jälkeen linnoittautua sohvalle leffan tai sarjojen seuraan. Terveellisen iltapalan voi korvata jollakin vähemmän ankealla, koska vaihtelu virkistää ja onhan sentään perjantai. Voisin syödä sipsiä ja karkkia vaikka koko viikonlopun ajan, mutta joskus on kiva nähdä vähän vaivaa. Bruschetta on ihanaa, eikä vaadi tuntien hikoilua keittiössä. Alle vartissa valmistuu siis herkku, jonka kanssa Netflix sopii yhteen kuin aurinko ja kesä.


Vähemmän on yleensä enemmän, ja bruschetta muodostuukin yksinkertaisimmillaan leivästä, öljystä, tomaatista ja mozzarellasta. Suosikki leipäni on Lidlin siemenpatonki, jonka hinta on suurin piirtein 0,70€. Öljynä tykkään käyttää oliiviöljyä, ja tomaateista valitsen yleensä kirsikkatomaatit. Mozzarellan suhteen en ole ollut kovinkaan valikoiva.


Bruschetta


patonkia
oliiviöljyä
tomaatteja
mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa patonki viistosti ohuiksi viipaleiksi (näin saat täytteille enemmän pinta-alaa). Valuta viipaleiden päälle hiukan oliiviöljyä, ja paista 150-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kuutioi sillä välin tomaatit, ja revi tai viipaloi mozzarella paloiksi.

Levitä tomaatit ja mozzarella esipaistettujen patonkien päälle. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Paista noin 5 - 8 minuuttia. Halutessasi voit tiputella päälle oliiviöljyä.Nautinnollista perjantaita!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall