tiistai 18. heinäkuuta 2017

Espoon Konttitori

Suosikki kirpputorini kesäisin on Konttitori Vermon raviradan parkkipaikalla Espoossa. Kirpputori järjestetään lähes jokaisena sunnuntaina noin toukokuun puolivälistä syyskuun loppupuolelle. Myyntiä varten saa kaksi parkkiruutua, mutta pöytä pitää tuoda itse. Myydä voi hyvin myös vaikkapa viltin päältä, tai peräkontista/-kärrystä.

peräkonttikirppis
Myyntiaika on kello 10 - 14, ja hyvällä säällä kaikki ruudut ovat täynnä myyjiä, eli paikalla on yli 200 myyjää. Ostettavaa riittää siis koko myyntiajaksi. Paikkamaksu on 25 euroa - huomattavasti edullisempi siis kuin pääkaupunkiseudun kirpputoripöytien viikkovuokrat. Lisätietoja löytyy muun muassa Vermo Areenan sivuilta.

Olen ollut myymässä kolmesti, ja ostamassa usein. Myyjän näkökulmasta myynti on helppoa ja hyvää. Itsepalvelukirpputoriin verrattuna vaiva on pienempi, kun tuotteita ei tarvitse hinnoitella etukäteen, eikä myynti sido koko viikon aikataulua. Riittää kun siistii myytävät tuotteet, pakkaa laatikkoihin ja myy 4-5 tuntia. Voitto on itselläni ollut pääasiassa myös suurempi kuin itsepalvelukirppiksillä.

Myyntipaikkoja aletaan jakaa kello 9, mutta olen ollut aina jonottomassa kahdeksasta alkaen, ja jono on lähtenyt liikkeelle jo ennen puoli yhdeksää. Paikalla kannattaa siis olla hyvissä ajoin. Mukaan kannattaa myös varata tarpeeksi iso käteiskassa myynnin sujuvoittamiseksi, ja ostajista moni kysyy muovikassia, etenkin isoille ostoksille, joten niitä voi halutessaan varata mukaan. Aurinko paahtaa parkkialueelle koko päivän ajan, joten suosittelen pään suojaamista sekä aurinkorasvaa.

konttitori
Ostajalle tästä kirpputorista erinomaisen tekee aidot myyjät. En etsi kirpputoreilta antiikkia kalliilla, en ole kiinnostunut maksamaan Muumimukista 80 euroa, tai keräile intohimoisesti Kalevala Koruja ja 70-luvun Apu-lehtiä. Näidenkin myyjiä kirpputorilla on, mutta suurin osa myyjistä myy kuitenkin itseltään käytöstä poistunutta, tavallista tavaraa. Olen löytänyt vaatteita, kirjoja, sisustusjuttuja ja käyttöesineitä. Käytännössä siis kaikkea mitä myytävänä on :) Lisäksi lastenvaatteita ja -tarvikkeita on luonnollisesti paljon tarjolla. Hinnatkin ovat mielestäni pääasiassa maltillisia. Kokonaisuutena siis erittäin kiva paikka etsiä ja löytää uusia aarteita :)


Päivitetty heinäkuussa 2021: Konttitorin järjestäjänä oli aikaisemmin Merimieskirkko, mutta kesällä 2021 toiminnasta siirtyi vastaamaan Vermo Areena.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall