tiistai 11. joulukuuta 2018

Piparikupit sinihomejuustomoussella

Tämä postaus on osa Kotilieden bloggaajien joulukalenteria, ollen sen luukku numero 11.

Piparit ja sinihomejuusto ovat klassinen makupari. Yhdistelmä kuulostaa todella oudolta, mutta makea pipari ja suolainen juusto toimivat yllättävän hyvin yhdessä. Samalla tavalla kuin omena ja sinihomejuusto, ja vaikkapa punajuuri ja sinihomejuusto.

Sain viime viikolla katsottua MasterChef Australian loppuun, ja tällä kaudella kilpailijat valmistivat useita kertoja sinihomejuustomoussea. Yleensä olen herkutellut pipareilla ja juustolla perinteisellä tavalla. Inspiroiduin kuitenkin sarjasta, ja päätin kokeilla sinihomejuustomoussella täytettyjä piparikuppeja. Yhdistelmästä tuli loistava! Jos pidät sinihomejuustosta ja pipareista, pidät myös näistä.

Piparikupit ja sinihomejuustomoussen voi valmistaa etukäteen. Kupit kannattaa kuitenkin täyttää vasta vähän ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene. Moussea ei tarvitse kovinkaan paljon, koska se on todella suolaista. Itse pystyin syömään yhdeltä istumalta kaksi, mutta kolmas olisi ollut liikaa. Tällä ohjeella moussea tulee noin 8 kuppiin.

sinihomejuustomousse

Piparikupit


Piparitaikinaa (tein Paraisten piparkakkuja)

Kauli taikina ja jätä se hiukan paksummaksi kuin tavallisesti pipareita leipoessasi. Valitse sopivan kokoinen piparimuotti, ja paina sillä kuviot taikinasta. Voit käyttää muottina myös esimerkiksi isoa vesilasia.

Asettele piparit nurinpäin käännetyn muffinipellin kolojen päälle. Peltiä ei tarvitse voidella, mutta piparitaikinan pintaan voi jättää hiukan jauhoja. Tee varmuuden vuoksi muutama ylimääräinen kuppi.

Paista pipareita pakkauksen tai taikinan ohjeen mukaan. Anna pellin jäähtyä kunnolla, ja irrota kupit sitten varoen.

Sinihomejuustomousse


100 g sinihomejuustoa
1½ dl kuohukermaa
½ rkl sitruunamehua
(1 tl sokeria)

Notkista murennettu sinihomejuusto, sitruunamehu ja ½ dl kuohukermaa sauvasekoittimella.

Vaahdota loppu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nostele se juustoseoksen joukkoon. Mausta tarvittaessa sokerilla.

sinihomejuustomousse

Seuraatko jo Kotilieden bloggaajienjoulukalenteria? Löydät Facebook-ryhmästä parhaat vinkit jouluherkkuihin ja askarteluun. Huomisen luukku aukeaa Ruusumäki-blogissa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall