Valmistin triflen sopimaan alkavaan joulusesonkiin. Kerroksiin tulee mascarponen ja kerman lisäksi glögimarinoituja luumuja, kanelisia Bastogne-keksejä, puolukoita ja joulusuklaata. Mascarpone maustetaan sokeroimattomalla luumusoseella, jota löytyy esimerkiksi lastenruokahyllystä tai Bonnelta. Joulusuklaana käytin Fazerin piparkakkusuklaata, mutta mikä tahansa jouluinen suklaa sopii hyvin.
Trifle kootaan kerroksittain, ja sen on hyvä antaa tekeytyä hetki ennen tarjoilua. Keksit pehmenevät sopivasti puolessa tunnissa, mutta sitä huomattavasti pidempi odotteluaika saa ne pehmenemään liikaa. Kerrosten ainekset voi hyvin pilkkoa etukäteen ja sekä mascarponen että kerman vatkata valmiiksi. Näin itse kasaamiseen ei kulu kovinkaan montaa minuuttia.
Luumutrifle
noin kuudelleGlögimarinoidut luumut:
100 g kuivattuja luumuja
0,75 dl alkoholillista glögiä
Luumu-mascarponetäyte:
250 g mascarponea
125 g luumusosetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
½ pakettia (á 260 g) Cafe au LU Bastogne –keksejä
1 dl pakastepuolukoita
4-5 palaa (joulu)suklaata
Laita luumut tasapohjaiseen kulhoon ja kaada glögi niiden päälle. Anna luumujen marinoitua huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
Ota marinoituneet luumut glögistä ja säästä glögi myöhemmin juotavaksi. Leikkaa luumut saksilla paloiksi.
Vatkaa mascarpone sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää luumusose ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Murskaa Bastogne-keksit ja suklaa paloiksi.
Kaada mascarponeseos kulhon pohjalle. Annostele noin puolet luumuista ja reilu puolet kekseistä seoksen päälle. Ripottele sitten lähes kaikki puolukoista, mutta jätä muutama koristeluun. Lusikoi kermavaahto täytteiden päälle.
Koristele trifle lopuilla luumuilla, kekseillä, suklaalla ja puolukoilla. Anna triflen maustua noin puoli tuntia.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti