Mökkiherkut ovat parhaimpia silloin, kun niistä syntyy mahdollisimman herkullinen lopputulos helpoista raaka-aineista. Tiskiä sopii tulla vain vähän, ja aikaa herkun valmistamiseen ei saisi kulua liian kauaa. Mökillä kokkailuun käytetty aika kun on pois laiturin nokassa notkumisesta, saunan lauteiden kuluttamisesta ja lintubongaamisesta. Tai vaikkapa sateen pitelemisestä tv:n äärellä ja sukkapuikkojen kilkattelusta.
Suurin aika tämän herkun valmistamisessa kuluu mustikkavarpujen äärellä. Jos mustikat löytyvät helposti, ei aikaa kulu kauaa. Tarvittava määrä täyttyy sitten, kun hyttysiä ei enää jaksa hätistellä. Itse poimin mustikat sateen ropistessa, joten tyydyin noin puoleen desilitraan. Enemmänkin saa toki poimia, mutta tuo taitaa olla sopiva minimimäärä.
Tiskiä syntyy yksi tarjoiluastia ja ne kulhot, joista herkun suuhun laittaa. Jogurtin, marjasoseen (eli Piltti tai vastaava) ja keksit voi hyvin sekoittaa suoraan tarjoilukulhossa. Keksit murentuvat helposti käsin, eikä veistä tarvitse liata. Täydellinen pikaherkku siis! Eikä haittaa, vaikka et olisi mökillä. Tämä maistuu yhtä hyvältä niin piknikillä kuin kotisohvallakin.
Mustikkaherkku
neljälle100 g savoiardi-keksejä
400 g turkkilaista jogurttia
125 g Mustikka marjasosetta
mustikoita
Sekoita jogurtti ja marjasose keskenään. Paloittele keksit pienemmiksi. Sekoita jogurttiseos, ¾ kekseistä sekä noin puolet mustikoista keskenään. Koristele ripottelemalla pinnalle loput keksit ja mustikat.
Anna maustua noin vartti, tai herkkuhampaan kolottaessa nauti heti.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti