torstai 29. marraskuuta 2018

Piparkakkufudge

Fudget ovat yksi joulujeni suosikki makeista suklaan lisäksi. Tänä vuonna aloitin fudgekauden jo halloweenina lakritsifudgejen kanssa, mutta lähestyvä joulukuu saa ajatukset siirtymään jo joulun makuihin, ja niinpä fudgeistakin tuli jouluisia.

Perinteisen kondensoitu maito ja suklaa -massan sekaan sekoitetaan näissä fudgeissa piparkakunmakuista täytettä. Piparkakkujen makua tuo fariinisokeri, kaneli, inkivääri ja muskotti. Mausteet voisi korvata myös yhdellä ruokalusikallisella valmista piparkakkumaustetta.

Fudgejen valmistaminen on helppoa, eikä se vaadi kuin sekoitusastian, vesihauteen ja vuoan massalle. Tähän versioon tehdään kaksi eri kerrosta, jolloin vesihauteita tarvitaan kaksi. Massa jähmettyy melko nopeasti, joten tarvikkeiden kannattaa olla helposti saatavilla ja valmiina.Piparkakkufudge


Valkosuklaakerros:
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
250 g valkosuklaata

Fariinisokerikerros:
40 g valkosuklaata
½ tl vaniljaa
2 rkl fariinisokeria
½ rkl kanelia
¼ tl inkivääriä
¼ tl muskottia

Vuoraa noin 15 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.

Paloittele 250 grammaa valkosuklaata ja yhdistä se kondensoituun maitoon. Mausta vaniljasokerilla. Lämmitä seosta vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista.

Mittaa sillä välin toiseen kulhoon fariinisokeri, mausteet ja valkosuklaa (40 g). Lämmitä miedolla lämmöllä.

Kun valkosuklaa ja kondensoitu maito on tasaisesti sekaisin, siirrä siitä noin ⅓ fariinisokerimassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada noin puolen valkosuklaamassasta vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi. Kaada sitten fariinisokerimassa päälle ja levitä. Kaada sitten loput valkosuklaamassasta vuokaan. Levitä massat tasaiseksi ja tee hammastikulla marmorikuviointi.

Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mielellään yön yli.

Leikkaa jähmettynyt massa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Fudge säilyy hyvänä ainakin viikon, mutta todennäköisesti pidempäänkin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall