sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Palmikkovillasukat 7 Veljestä langasta

Syömäpuikkojen sijaan olen viime aikoina ollut kiinni sukkapuikoissa. Syksy saa jäämään sohvalle paljon kesää useammin, ja tv - tai oikeastaan suoratoistopalvelu - on myös kovalla käytöllä, kun suosikkini Australian Masterchef pyörii taas. Pelkästä sohvalla makoilusta tulee kuitenkin vain huono omatunto, joten neulon usein samalla. Nyt puikoilta on valmistunut syksyn väreihin sopivat sukat.

Mainitsin käsilaukkuvillasukkien yhteydessä, että aloitin joulukuussa Novitan joulukalenterisukan, jossa pääsin hermojani ja taitojani piinaten vain itsenäisyyspäivään asti. Keskeytin työn huomattuani sen olevan liian monimutkainen. Jälkeenpäin voin myös todeta, että lopputulos ei myöskään olisi ollut ihan minun tyyliseni. Muiden sukista näytti tulevan kauniita, mutta neulotun työn purkaminen ei kuitenkaan poikkeuksellisesti jäänyt harmittamaan.

Puretusta työstä jäi kaksi kerällistä lankaa, ja koska väri kuitenkin miellytti paljon, otin uuden työn puikoille. Olin ajatellut neuloa Novitan Nappivarsi villasukat, mutta lopulta voiton vei kuitenkin (Novitan) saga-palmikko villasukat. Ohje oli helposti ymmärrettävä, ja mukana oleva ruutupiirros riittävän selkeä. En ole juuri neulonut palmikoita, joten työ eteni hiukan hitaasti. Kiilakavennuksiin päästessä työ sujui jo vaivattomasti, ja kärkikavennuksistakin tuli siistit. Kyllä näillä kelpaa pitää väriloistoa yllä talvellakin!
2 kommenttia

  1. Kauniit sukat ja tuo väri on tosi upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lanka on kyllä ihanan piristävän värinen, ja uskon sukkien tuovan paljon iloa loppuvuoden pimeinä aamuina :)

      Poista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall