perjantai 15. kesäkuuta 2018

Taste of Helsinki 2018

Mainos Electrolux

Alkukesän odotetuin ruokatapahtuma eli Taste of Helsinki valtaa tänä viikonloppuna Helsingin Töölönlahden puiston. Tapahtuma järjestetään seitsemättä kertaa, ja siellä on edustettuna 9 ravintolaa, jotka tarjoilevat yhteensä 36 erilaista annosta. Ravintolavalikoima on vaihtunut viime vuodesta, ja tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös yksi ravintola Suomen rajojen ulkopuolelta, eli Tukholmasta Esperanto.

Aiempina vuosina Taste of Helsinki järjestettiin Kansalaistorilla Musiikkitalon ja Kiasman välissä. Paikkaa oli kuitenkin jouduttu vaihtamaan rakenteilla olevan kirjaston vuoksi. Muutos ei ole suuri, vaan tapahtumasta pääsee nauttimaan kivenheiton päässä Töölönlahden puistossa. Lounasaikaan tapahtuma-alueella oli mukavan väljää, vaikka alue onkin aiempia vuosia pienempi.

Positiivisena erona on nurmikon puuttuminen, sillä Kansalaistorilla alustana on nurmikkoa, kun taas Töölönlahden puistossa kivetystä. Tänä vuonna sää taitaa suosia joitakin aiempia vuosia paremmin, eikä (rankka)sateen riskiä taida olla. Nurmikko kuitenkin on kastuessaan muuttunut nopeasti mutaiseksi, joten kivetys toimii varmasti paremmin.

Taste of Helsingin tapahtuma-aika on torstaista sunnuntaihin. Lauantain aukioloajat ovat 11-15 ja 17-22.30. Sunnuntaina herkuttelemaan pääsee päivällä kello 12-17. Vielä ehtii siis hyvin mukaan!


Sisäänpääsyn tapahtumaan tarjosi Electrolux, jonka Chef's secrets -teltalla pääsimme seuraamaan leikkimielistä kokkisotaa. Kaksi kilpailevaa joukkuetta muodostui kahdesta Kokkimaajoukkueen kilpailijasta ja Kotilieden bloggaajista. Punaisen joukkueeseen pääsi Frutti Di Mutsi ja siniseen joukkueeseen Suklaapossu. Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa 20 minuutissa 3 erilaista lämmintä voileipää. Voittajajoukkue valittiin huutoäänestyksellä, ja voittajaksi ylsi punainen joukkue. Oma suosikkini maistamistani leivistä oli kyllä sinisen joukkueen vege-leipä, mutta onneksi molemmat joukkueet kuitenkin palkittiin.

Punaisen joukkueen leivät

Sinisen joukkueen leivätSitten itse tapahtumaan ja sen sisältöön, eli ruokaan. Olen lukenut tapahtumasta useita kertoja, nähnyt upeista annoksista kuvia ja saanut yleiskäsityksen, mutta en ole kuitenkaan koskaan siellä käynyt. Olen viime vuosina viettänyt enemmän aikaa street food -tapahtumien kuin fine diningin parissa, joten siksi mahdollisuus Taste of Helsingissä vierailulle tulikin hyvään aikaan. En juuri koskaan ruokaile sellaisissa ravintoloissa, jotka tapahtumassa ovat edustettuna. Erinomaisesti valmistettuja ruokia syö tietysti mielellään, ja siksi tällaiset maisteluannokset ovat loistava tapa tutustua ravintolaan etukäteen ja muodostaa sitten mielipiteensä.

Söin 5 annosta, ja niistä kaikki olivat erittäin herkullisia. Maistelin myös seuralaiseni lautasten sisältöjä, ja sain käsityksen noin kymmenestä ruoasta. Suosikkejani olivat Garden by Olon friteerattu kukkakaali ja limetti-jälkiruoka.

Sky: Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä

Esperanto: Purjo/ hapankerma/ piparjuuri 

Ragu: Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli

Garden by Olo: friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta 

Ragu: Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää
Garden by Olo: Ryppylimettiä ja kuusta 

Lähtisinkö tapahtumaan uudestaan? Kyllä lähtisin, ja itse asiassa ensi vuosi onkin jo sovittu seuralaisen kanssa kalenteriin :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall