Näin töhnämunien ohjeen ensimmäisen kerran viime
keväänä, reilusti ennen pääsiäistä. Nauroin nimelle ja linkitin yhden ohjeen ystävälleni. Ajatus jäi
kuitenkin itämään, ja tein niitä pääsiäisenä päivälliselle, edelleen nimelle naureskellen.
Myöhemmin kuulin niiden olevan vuoden 2016 pääsiäisen hitti, joten olin siis kerrankin
trendikäs, vahingossa tietysti.
Tänä vuonna nimi ei enää hihitytä niin
paljon, mutta en kyllä jaksa kuin ihmetellä kuka sen on keksinyt, ja miksi. Käytän
huomattavasti mieluummin jotakin muuta nimitystä, jonka assosiaatio ei ole niin... no, iljettävä.
Viime vuonna täytin munat maitosuklaamoussella
(1 dl kuohukermaa ja 50 g maitosuklaata), mutta tänä vuonna kaapissa käyttöään odotti valkosuklaa, joten muutin hiukan ohjetta ja tein valkosuklaamoussea. Tällä kertaa täytteestä tuli valkosuklaasta huolimatta hiukan
vähemmän makea, mikä sopi omaan makuuni paremmin. Tein suklaamunat arkiviikolle osuneena syntymäpäivänäni, ja koska rakastan lemon curdia, lisäsin sitä moussen keskelle lusikallisen. Moussea
riittää noin 5 suklaamunan täytteeksi.
Täytetyt suklaamunat
50 g maustamatonta tuorejuustoa
65 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
4 tl lemon curdia
Sulata valkosuklaa ja sekoita se
tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele suklaaseokseen. Pursota
suklaamunat lähes täyteen, laita keskelle vajaa teelusikallinen lemon curdia ja
pursota moussea vielä reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.
Suklaamunista saa yläosan pois
seuraavasti: Kuumenna terävä juuresveitsi veden alla ja kuivaa se. Varovasti
halkaise yläosa noin ⅓ korkeudelta. Mikäli suklaamunassa on yllätys, tee
aukosta tarpeeksi suuri, jotta saat lelun ulos. Viime vuosina kaupoissa on näkynyt myös leluttomia suklaamunia, jotka sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.
Jos suklaamunien sisällä oleva
suklaamousse tuntuu liian makealta ajatukselta, voi ne täyttää oikeastaan millä
vain. Panna cotta tai limettiposset taitaa olla ensi pääsiäisen valintani.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti