Arkiruoan kanssa ajautuu monesti noudattamaan helppojen, jo kokeiltujen ruokien kaavaa. Ostoslistalle päätyy tuttuja ruoka-aineita, joista valmistuu nopeita ruokia työpäivän jälkeen. On kuitenkin virkistävää valmistaa välillä uusia ruokia, reseptiä seuraten tai ilman valmista ohjetta.
Saan välillä "maku-inspiraatioita", kun kaupassa ostoshihnalla on edellisen asiakkaan basilika, jonka tuoksusta tulee hillitön himo saada pestoa. Tai ajatuksiin tulee omenapiirakka, jota on pakko leipoa että ajatuksesta pääsee eroon. Tällä kertaa inspiraatio syntyi maapähkinävoista ja nuudeleista, ja lopputuloksena oli erittäin mainio maapähkinäwokki.
Aina ruoka ei onnistu ja toisinaan ilman ohjetta tehdessä päädyn tekemään liian pieniä annoksia. Tässä wokissa kaikki oli kuitenkin kohdallaan: nopeus, maku ja annoskoko. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.
Maapähkinäwokki
kolmelle
125 g
nuudeleita
270 g
tofua
2
porkkanaa
½ paprika
2
kevätsipulia
½ dl
suolapähkinöitä
3-4 cm
pala inkivääriä
puolikkaan
limen mehu
kastike:
3 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1 rkl
soijakastiketta
2 rkl
öljyä
2 rkl vettä
(ripaus chiliä)
Tee ensin kastike. Lämmitä maapähkinävoita ja vettä muutama sekunti mikrossa, jotta saat siitä helpommin käsiteltävää. Lisää kala- ja soijakastike sekä öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi ripauksella chiliä.
Kuori
porkkanat ja leikkaa niistä tikun mallisia. Suikaloi myös paprika ja viipaloi
kevätsipuli. Kuori ja raasta tai pilko inkivääri pieneksi. Leikkaa tofu
haluamasi malliseksi. Tofua kannattaa kuivata talouspaperilla painellen, jotta
siitä tulee paistaessa rapeampaa.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista tofua korkeareunaisella paistinpannulla tai wokkipannulla muutama minuutti melko kuumalla lämmöllä, jotta saat pinnasta kauniin ruskean. Laske hiukan lämpöä, lisää porkkanat ja paprikat ja paista vielä hetki. Lisää inkivääri, maapähkinäkastike sekä kypsät, valutetut nuudelit ja sekoita hyvin. Lisää vielä kevätsipuli ja pähkinät, ja mausta valmis wokki limen mehulla.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista tofua korkeareunaisella paistinpannulla tai wokkipannulla muutama minuutti melko kuumalla lämmöllä, jotta saat pinnasta kauniin ruskean. Laske hiukan lämpöä, lisää porkkanat ja paprikat ja paista vielä hetki. Lisää inkivääri, maapähkinäkastike sekä kypsät, valutetut nuudelit ja sekoita hyvin. Lisää vielä kevätsipuli ja pähkinät, ja mausta valmis wokki limen mehulla.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti