tiistai 19. helmikuuta 2019

Kevyempi suklaamousse

Saako loppuvuoden herkuttelut sinut pohtimaan vuoden alussa enemmän ruokailun terveellisyyttä? Tekeekö mieli syödä ystävänpäivän, laskiaisen ja muiden alkuvuoden juhlapäivien välissä hiukan kevyemmin, mutta sitten kuitenkin hiukan myös herkutella? Itselläni käy monesti näin. Ei välttämättä vuoden vaihtuessa, mutta kuitenkin kausittain vuoden aikana. Uskon kohtuuteen, mutta pienet ryhtiliikkeet silloin tällöin ovat ihan tervetulleita.

Pääsääntöisesti leivon kaiken voilla ja sokerilla. Jälkiruoista on kuitenkin hiukan vaivattomampaa tehdä vähemmän sokerisia. Alkoholiton ja kevyempi tiramisuni sai työpaikan tilaisuudessa kiitosta. Onhan siinäkin toki sokeria, mutta ei kuitenkaan kohtuuttomasti. Tiramisun lisäksi suosikkini on alla oleva suklaamousse. Suklaa ei toki ole kevyttuote, mutta yhteen annokseen sitä tulee vain 25 grammaa.

Kevyempi suklaamousse saa makeutta suklaan lisäksi vaniljasokerista ja lasten hedelmäsoseesta. Käytin itse Pilttiä, koska (se on kotimainen ja) siihen ei ole lisättyä sokeria, vaan makeus tulee hedelmistä. Mousseen sopii parhaiten mieto sose, eli joko omena tai päärynä. Esimerkiksi Piltin omenasoseessa sokereiden kokonaismäärä on 7,0g/100g, josta 0g on lisättyä. Moussesta tulee siis kevyempi, mutta eihän sitä toki pahvista ole tehty :) Soseen merkillä ei ole väliä, eli voit käyttää haluamaasi. Mikäli käytät isommassa pakkauksessa olevaa sosetta (esimerkiksi Bonne), ja käytössäsi ei ole vaakaa, on tarvittava määrä hiukan reilu desi.

kevyempi suklaamousse

Kevyempi suklaamousse

neljälle

100 g tummaa suklaata
1 prk (125 g) lasten hedelmäsosetta (Piltti, Bona tai vastaava)
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa.

Sekoita sulatettu suklaa ja Pilttisose sekaisin. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti sekaan. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

kevyt sokeriton suklaamousse
kevyt suklaamousse vähäsokerinen

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall