torstai 28. joulukuuta 2017

Herkkupasteijat

Joulu on tältä vuodelta jälleen juhlittu, ja vatsa on täynnä suklaata. Välipäivät kuluvat helposti kinkun jämiä jalostaen, ja kun kinkkuun sitten kyllästyy, on uudenvuoden viettoon mukava leipoa jotakin pientä. Vaikka nakit ja perunasalaatti kuuluvatkin monilla perinteisiin, niin toisinaan on kiva kokeilla myös jotakin uutta.

Tänä vuonna ehdotan kokeilemaan näitä feta-pestopasteijoita. Ne valmistuvat lähes yhtä nopeasti kuin keitetyt nakit, mutta maistuvat todella paljon paremmilta, ja sopivat myös kasvissyöjille. Täytteeseen tulee punaista pestoa, eli pesto rossoa. Pesto rossossa on muun muassa aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulia. Jos et kuitenkaan erityisesti pidä punaisen peston mausta, voit hyvin korvata sen tavallisella basilikapestolla.

Pasteijoita varten tarvitset vain voi- tai lehtitaikinalevyjä, edellä mainittua punaista pestokastiketta ja fetajuustoa, sekä kananmunan pasteijoiden voiteluun. Pasteijat ovat erinomaisia tuoreena nautittuna, mutta niiden maku ei kuitenkaan muutu muutamassa päivässä. Voit siis huoletta tehdä ne valmiiksi jo vaikka huomenna, ja sunnuntaille jää aikaa nautiskelulle ja tähtisadetikun heiluttelulle.


Feta-pestopasteijat


500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä
1 dl punaista pestoa
100-150 g fetajuustoa
1 kananmuna

Sulata voi- tai lehtitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Murustele sillä välin fetajuusto.

Leikkaa sulat taikinalevyt leveyssuunnassa kahtia. Annostele taikinan keskelle reilu teelusikallinen pestoa. Laita pestokastikkeen päälle noin ruokalusikallinen murusteltua fetaa.

Voitele neliön reunat veteen kastellulla sormella, ja paina taikinan kulmat vastakkain, jolloin täytteet jäävät pasteijan sisälle. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.

Voitele valmiit pasteijat kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kohonneet hyvin ja pinta on kauniin ruskea.

Anna pasteijoiden jäähtyä hyvin, ja säilytä niitä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Pasteijat säilyvät hyvin muutamia päiviä.

Pidä kiirettä, joku on jo haukannut pasteijasta palan!

Lue myös:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall