perjantai 3. marraskuuta 2017

Syksyinen juuresmakkarapata

Pimeänä vuodenaikana tekee mieli tuhtia ruokaa, ja kiireinen arki saa ainakin minut haaveilemaan helposta ruoanvalmistuksesta. Juuresmakkarapataan tulee melko yksinkertaiset raaka-aineet, eikä valmistuksessa kestä kohtuuttoman kauaa. Raaka-aineita voi pilkkoa samalla kun osa jo kypsyy, eikä pitkää esivalmisteluaikaa tarvita. Makkaraa lukuun ottamatta kaiken voi hyvin pilkkoa valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana, ja seuraavana päivänä hoitaa vain kypsennyksen.

Raakamakkaraksi sopii oikeastaan mikä vain mausteinen. Chorizoa ja erilaisia wursteja taitaa olla kuitenkin parhaiten saatavilla ympäri vuoden. Pata onnistuu varmasti hyvin myös tavallisesta makkarasta, eikä sitä silloin esipaistaa kattilassa, vaan voit lisätä viipaloidun makkaran sekaan sellaisenaan.


Juuresmakkarapata

neljälle

300-400 g mausteista raakamakkaraa
1 rkl öljyä
3 porkkanaa
1 keskikokoinen bataatti
2 kevätsipulia tai 1 pieni keltasipuli
300 g kirsikkatomaatteja
½ kasvis- tai lihaliemikuutio
1 dl vettä
1 tl fariinisokeria
1 tl paprikamaustetta
1 laakerinlehti
mustapippuria

Kuori ja leikkaa porkkanat ja bataatti kuutioiksi. Viipaloi kevätsipulit tai hienonna tavallinen sipuli. Huuhtele kirsikkatomaatit, ja poista niistä halutessasi kannat.

Paista makkaroihin kattilassa kaunis pinta, ja siirrä hetkeksi syrjään. Lisää sitten porkkanat kattilaan, ja kuullota niitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Leikkaa sillä välin makkara noin suupalan kokoisiksi. Kun porkkanat ovat kypsyneet hiukan, lisää kattilaan makkarat ja kirsikkatomaatit. Kypsennä noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan bataatti, sipuli, vesi, mausteet ja liemikuutio. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 15 – 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tarjoile hyvän leivän kanssa.



Lue myös:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall