Puuro pitää helposti nälän loitolla, kunhan vain kiinnittää tarpeeksi huomiota sen ravintoarvoihin. Puuro kaipaa seuraansa lisukkeita, eikä nopeankaan puuron kanssa kannata tyytyä pelkkiin hiutaleisiin ja veteen. Entä sitten kun kaikki ideat on jo käytetty, ja mikään ei houkuta? Siihen apuna tarjoilen puurokuukauden. Julkaisen helmikuussa jokaisena tiistaina puuroreseptin, joka toivottavasti inspiroi puurojen tekoon silloin kun ideat ovat loppuneet.
Kuukauden ensimmäisenä puurona on tuorepuuro, joka sesongin mukaisesti maustetaan appelsiinilla. Käytin puuroon sekä appelsiinin hedelmälihaa että appelsiinituoremehua, mutta voit vaihtaa tuoremehun myös appelsiinista puristettuun mehuun. Puuron ravintoarvot on laskettu appelsiinimehun mukaan.
Tuorepuuro valmistetaan yhdistämällä hiutaleita ja nestettä, jotka turpoavat yön aikana puuroksi. Tuorepuuro on näppärä kiireisinä aamuina tai mukaan otettavana eväänä, ja valmistaminen vie aktiivista aikaa vain vähän, jonka ansiosta voit tehdä sen hyvin valmiiksi etukäteen. Puuro ei myöskään vaadi lämmittämistä, ja mukaan tarvitsetkin vain lusikan, eli puuro toimii hyvin vaikkapa välipalana harrastusten jälkeen.
Lisäsin puuroon chian siemeniä tuomaan hyviä rasvoja ja kuitua. Jogurttina käytin makeuttamatonta soijajogurttia, mutta voit hyvin valita makusi mukaan myös tavallista jogurttia tai kaurajogurttia. Puuron voi tarvittaessa makeuttaa teelusikallisella hunajaa.
Appelsiinituorepuuro
1 annos1 dl kaurahiutaleita
1 tl chian siemeniä
1 dl (soija)jogurttia
1 dl appelsiinimehua
½ appelsiini
(1 tl hunajaa)
Kuori appelsiini ja pilko se kalvottomiksi lohkoiksi. Pienennä puolikkaan appelsiinin viipaleet. Yhdistä kaikki tuorepuuron raaka-aineet ja laita puuro jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ravintosisältö:
307 kcal11,7 g proteiinia
47,6 g hiilihydraattia
7,7 g ravintokuitua
Ei kommentteja
Lähetä kommentti