Vaniljapannacottasta tuli ihanaa. Kermaista, makeaa ja pehmeää. Kaipasin sen kylkeen kuitenkin jotakin, ja pohdin aluksi raparperihilloketta. Ajatusketju eteni mansikoihin, ja kehittelin mansikkasalsan. Tai mikään ruokamaailmassa ei toki ole uutta ja uniikkia, mutta itselleni hiukan erilaista kuitenkin. Mansikkasalsaan tuli mansikoiden lisäksi tuoretta minttua ja limen mehua. Mansikat voisi toki tarjoilla sellaisenaankin, mutta salsaksi pilkottuna niistä riittää useammalle lusikalliselle.
Juhannus on jo ihan nurkan takana, ja silloin monella on varmasti muuta mielessä kuin keittiössä häärääminen. Herkuttelu on kuitenkin mukavaa, joten tee siis pannacotta valmiiksi vaikka jo huomenna, ja herkuttele juhannuksena laiturinnokassa, teltassa tai vaikka olohuoneen sohvalla.
Kokeile juhannuksena myös grillissä valmistettuja suklaakakkuja.

Vaniljapannacotta
neljälle2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Kaada kerma kattilaan. Lisää sokerit ja keitä noin 5 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut, puristetut liivatteet. Jaa pannacotta vuokiin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Mansikkasalsa
200 g mansikoita
½ punttia minttua
1 tl limen mehua
(1 tl sokeria)
Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi. Silppua joukkoon minttua ja mausta limen mehulla.
Sekoita hyvin ja anna maustua noin 10-15 minuuttia. Lisää halutessasi hiukan sokeria.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti