Alla oleva ohje on muuten samanlainen kuin esikuvankin, mutta jätin pohjasta helposti allergisoivan hasselpähkinän pois, ja vaihdoin Digestive-keksien tilalle kaurakeksejä. Tein kakusta hiukan alkuperäistä ohjetta isomman, koska vaikka pyöreä muoto vaikutti hauskalta, tarvitsin kakkua hiukan suuremmalle porukalle. Koristelut hoidin pääsiäisen teemaan sopivasti Kinder-munilla ja linnunmunilla.
Kakku on todella tuhtia. Makeutuksesta vastaavat tumma suklaa ja Mignon-munat, ja koska kakusta riittää noin 20 hengelle, ei makeus annosta kohden ole ylitsevuotava. Raaka-aineet kuitenkin takaavat, ettei tämä ole mikään höyhenenkevyt tarjottava. Herkullista kakku kuitenkin on!
Mignonkakku
noin 16-20 hengellePohja:
200 g kaurakeksejä
3 dl mantelijauhoa
150 g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
3 (á 52 g) Mignon-munaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl vettä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Murenna pohjan keksit ja mittaa sekaan mantelijauhe. Ruskista voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna voita niin kauan, että se saa paahtuneen ruskean värin. Kaada ruskistettu voi keksimurun ja jauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Upota liivatelehdet yksitellen kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Sulata paloiteltu suklaa ja kuoritut paloitellut Mignon-munat varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaata sulatuksen aikana.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Sekoita suklaaseos tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaakaojauhe. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne yksitellen kaakao-vesiseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita seos nopeasti. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada täyte kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa kevyesti pöytää vasten.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. Koristele valmis kakku haluamillasi pääsiäismakeisilla.
Luultavasti tämä kakku pysyy koossa ilman liivatteitakin! Houkutteleva ohje muuten :)
VastaaPoistaOlet varmastikin oikeassa :) En uskaltanut luottaa suklaan jähmetysominaisuuksiin, koska en tiennyt kuinka hyvin Mignonit jähmettyvät. Ensi kerralla voisin kokeilla ilman liivatetta :)
Poista