perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiäiskakku Mignon-munista

Pääsiäisen perinteisin kakku taitaa olla mangojuustokakku. Vuosien aikana somessa on tullut hyviä haastajia, ja viime vuonna vastaani tuli hauska Mignonkakku Meillä kotona -sivuilla. Mignonkakun jälkeen suklaahammas ei ihan hetkeen kolota.

Alla oleva ohje on muuten samanlainen kuin esikuvankin, mutta jätin pohjasta helposti allergisoivan hasselpähkinän pois, ja vaihdoin Digestive-keksien tilalle kaurakeksejä. Tein kakusta hiukan alkuperäistä ohjetta isomman, koska vaikka pyöreä muoto vaikutti hauskalta, tarvitsin kakkua hiukan suuremmalle porukalle. Koristelut hoidin pääsiäisen teemaan sopivasti Kinder-munilla ja linnunmunilla.

Kakku on todella tuhtia. Makeutuksesta vastaavat tumma suklaa ja Mignon-munat, ja koska kakusta riittää noin 20 hengelle, ei makeus annosta kohden ole ylitsevuotava. Raaka-aineet kuitenkin takaavat, ettei tämä ole mikään höyhenenkevyt tarjottava. Herkullista kakku kuitenkin on!

mignon kakku
mignon-kakku

Mignonkakku

noin 16-20 hengelle

Pohja:
200 g kaurakeksejä
3 dl mantelijauhoa
150 g voita

Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
3 (á 52 g) Mignon-munaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl vettä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Murenna pohjan keksit ja mittaa sekaan mantelijauhe. Ruskista voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna voita niin kauan, että se saa paahtuneen ruskean värin. Kaada ruskistettu voi keksimurun ja jauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Upota liivatelehdet yksitellen kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Sulata paloiteltu suklaa ja kuoritut paloitellut Mignon-munat varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaata sulatuksen aikana.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Sekoita suklaaseos tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaakaojauhe. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne yksitellen kaakao-vesiseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita seos nopeasti. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada täyte kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa kevyesti pöytää vasten.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. Koristele valmis kakku haluamillasi pääsiäismakeisilla.

mignonkakku

mignonkakku

Herkullista pääsiäistä!


2 kommenttia

  1. Luultavasti tämä kakku pysyy koossa ilman liivatteitakin! Houkutteleva ohje muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet varmastikin oikeassa :) En uskaltanut luottaa suklaan jähmetysominaisuuksiin, koska en tiennyt kuinka hyvin Mignonit jähmettyvät. Ensi kerralla voisin kokeilla ilman liivatetta :)

      Poista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall