sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Rieskalasagne

Lasagne on mielestäni aina ollut melko samalla viivalla makaronilaatikon ja kinkkukiusauksen kanssa: hyvää, mutta ei lempiruokaa. Itse tehtyjen ruokien listalle se muutti kesäkurpitsalasagnen muodossa, jolloin lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsaviipaleilla. Sen jälkeen olen kokkaillut nacho- ja tortillalasagnea ja nyt uusimpana kokeiluna uuniin päätyi rieskalasagne.



Rieskalasagneen tulee vain yksi kastike, ja se valmistuu uunissa noin 25 minuuttissa - erinomainen arkiruoka siis. Rieskoista tehty lasagne on hiukan kuivempaa kuin perinteisellä menetelmällä valmistettu, mutta ei suu Saharaa syödessä muistuta kuitenkaan. Lisäsin lasagnen puoliväliin ohuen kerroksen juustoraastetta pitämään kerrokset kasassa.

Rieskalasagne

neljälle

1 pss (315 g) Fazerin rullarieskoja
400 g naudan jauhelihaa
2 kevätsipulia
tai 1 keltasipuli
400 g tomaattimurskaa
2 dl kermaa
½ dl vettä
1 tl sokeria
½-1 tl suolaa
½ tl juustokuminaa
½ tl savupaprikaa
2 tl kuivattua oreganoa
75 g juustoraastetta
öljyä vuoan voiteluun

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Paista hetki ja lisää mausteet, tomaattimurska, kerma sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Voitele uunivuoka öljyllä ja annostele pohjalle muutama kauhallinen kastiketta. Lisää yksi rieska ja painele sitä hiukan. Lisää kastiketta ja rieskoja vuorotellen, kunnes kastike loppuu. Päällimmäiseksi kerrokseksi jää ohuesti kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juustoraaste on ruskistunut. Vuoan voi paiston puolivälissä peittää foliolla, jos rieskojen paljaat reunat ruskistuvat liikaa.



Vinkki: lasagnesta saa kasvisversion samalla tavalla kuin perinteisestä lasagnestakin, eli tekemällä kastikkeen pelkistä kasviksista tai soijarouheesta. Naudan jauhelihan voi korvata myös broilerin jauhelihalla, jolloin joukkoon sopii vihreä pesto, ja osan juustosta voi korvata fetajuustolla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall