torstai 11. kesäkuuta 2020

Majoneesiton perunasalaatti

Majoneesipohjainen perunasalaatti on vuosien aikana saanut haastajia muun muassa kirkkaasta perunasalaatista ja paahdetusta perunasalaatista. Oma suosikkini on melko pitkään ollut hiukan perinteisestä poikkeava Yhteishyvän sinihomejuusto-perunasalaatti. Tykkään perunoiden ja sinihomejuuston yhdistelmästä, mutta teen sitä kuitenkin aina vain kesäisin uusista perunoista. Kaipasin kesäsuosikkini rinnalle sellaista versiota, joka toimii myös talvella. Näin syntyi majoneesiton paahdettu perunasalaatti.

Majoneesiton perunasalaatti saa makunsa punaisesta pestosta (pesto rosso tai arrabbiata pesto). Lisäksi siihen tulee myös Härkäpapumurua, eli se toimii mainiosti sekä lisukkeena että pääruokana. Härkäpapumuru on tänä keväänä kauppojen hyllyille tullut uutuus, joka toimii hyvin erilaisissa wokeissa, ja sopii erinomaisesti myös perunasalaattiin. Härkäpapumuru on gluteeniton ja vegaaninen, eli perunasalaatti sopii moneen erilaiseen ruokavalioon.

Paahdoin perunasalaatin perunat. Perunoiksi voi valita saatavuuden mukaan uusia perunoita tai talviperunoita. Valitse perunoista kiinteämaltoinen. Paahdetut perunat yhdessä rapean Härkäpapumurun kanssa tekee perunasalaatista mausteisen ja tumman paahteisen. Kevätsipuli ja (lehti)persilja raikastavat kivasti, eikä salaatista tule tunkkainen.

paahdettu perunasalaatti pesto
majoneesiton perunasalaatti

Majoneesiton perunasalaatti

neljälle

perunat:
6 (350-400 g) keskikokoista kiinteää perunaa
1½ -2 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 tl paprikamaustetta

muut:
1 rs (á 250 g) Beanit Härkäpapumurua
2 rkl öljyä
1 tl soijakastiketta
ripaus chiliä
2 kevätsipulia
½ dl pesto rossoa tai arrabbiata pesto
lehtipersiljaa

Pese perunat huolellisesti ja kuutioi ne suupalan kokoisiksi. Sekoita kulhossa perunat, öljy ja mausteet.

Levitä perunat tasaisesti uunipellille, ja paahda 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita.

Viipaloi sillä välin kevätsipulit ja silppua lehtipersilja.

Lisää pannulle öljyä ja paista Härkäpapumuru pannulla rapeaksi. Mausta soijakastikkeella ja chilillä. Siirrä kulhoon odottamaan.

Yhdistä hiukan jäähtyneet perunat ja pesto. Sekoita hyvin, ja lisää joukkoon Härkäpapumuru, kevätsipulit ja lehtipersilja. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

perunasalaatti pesto härkäpapu beanit
paahdettu perunasalaatti pesto beanit härkäpapu härkäpapumuru

Katso myös:

Basilika-perunasalaatti
Panzanella-salaatti

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall