maanantai 9. heinäkuuta 2018

Suklaiset vohvelit

Aamiainen on ihanaa ulkomailla, kotona viikonloppuisin, ja joskus jopa myös arkena. Jos voisin valita, söisin pannukakkuja aamiaiseksi koko loppuelämäni. Makuja vaihdellessa en varmasti kyllästyisi. Yleensä herkkuaamiaista kaivatessani valinta on helpot ja nopeat kaurapannarit, mutta aina toisinaan jaksan nähdä hiukan enemmän vaivaa. Silloin teen amerikkalaisia herkkupannukakkuja tai kaivan kaapista esiin vohveliraudan.

Vohvelien tekeminen vaatii nälkäisenä hiukan pitkää pinnaa ja aikaa, mutta panostus kannattaa. Etenkin, kun lautaselle saa suklaavohveleita vadelmilla ja jäätelöllä (ja/tai kermavaahdolla). Silloin päivä ei voi alkaa huonosti! Alkuperäinen ohje on Fazerin brownievohvelit. Muokkasin ohjetta vain jättämällä pekaanipähkinät pois. Taikina on helppo valmistaa, ja voin lisääminen takaa, että kypsyvät vohvelit eivät jää rautaan kiinni. Tarvittaessa voit sipaista hiukan öljyä vohveliraudalle.

brownievohvelit

suklaavohvelit valmiiseen pöytään

Suklaavohvelit


50 g voita
80 g maitosuklaata
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl maitoa

öljyä paistamiseen
vaniljajäätelöä ja vadelmia

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja munat kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sulatettu voi–suklaaseos.

Paista vohveliraudalla voissa. Voit käyttää joko belgialaista tai tavallista vohvelirautaa. Nosta paistetut vohvelit ritilän päälle jäähtymään.

Vohveleista tulee jäähtyessä rapeita.

valmiiseen pöytään

Mietitkö mitä muuta voisit vohveliraudalla paistaa? Kokeile vohvelikeksejä!

Kokeile herkkuhimoon myös:


Kermaista vadelmavaahtoa
Alkoholitonta kevyempää tiramisua
Kotijäätelöä ilman jäätelökonetta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall