Aamiainen on ihanaa ulkomailla, kotona viikonloppuisin, ja joskus jopa myös arkena. Jos voisin valita, söisin pannukakkuja aamiaiseksi koko loppuelämäni. Makuja vaihdellessa en varmasti kyllästyisi. Yleensä herkkuaamiaista kaivatessani valinta on helpot ja nopeat kaurapannarit, mutta aina toisinaan jaksan nähdä hiukan enemmän vaivaa. Silloin teen amerikkalaisia herkkupannukakkuja tai kaivan kaapista esiin vohveliraudan.
Vohvelien tekeminen vaatii nälkäisenä hiukan pitkää pinnaa ja aikaa, mutta panostus kannattaa. Etenkin, kun lautaselle saa suklaavohveleita vadelmilla ja jäätelöllä (ja/tai kermavaahdolla). Silloin päivä ei voi alkaa huonosti! Alkuperäinen ohje on Fazerin brownievohvelit. Muokkasin ohjetta vain jättämällä pekaanipähkinät pois. Taikina on helppo valmistaa, ja voin lisääminen takaa, että kypsyvät vohvelit eivät jää rautaan kiinni. Tarvittaessa voit sipaista hiukan öljyä vohveliraudalle.
Suklaavohvelit
50 g voita
80 g maitosuklaata
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl maitoa
öljyä paistamiseen
vaniljajäätelöä ja vadelmia
Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja munat kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sulatettu voi–suklaaseos.
Paista vohveliraudalla voissa. Voit käyttää joko belgialaista tai tavallista vohvelirautaa. Nosta paistetut vohvelit ritilän päälle jäähtymään.
Vohveleista tulee jäähtyessä rapeita.
Mietitkö mitä muuta voisit vohveliraudalla paistaa? Kokeile vohvelikeksejä!
Kermaista vadelmavaahtoa
Alkoholitonta kevyempää tiramisua
Kotijäätelöä ilman jäätelökonetta
Kokeile herkkuhimoon myös:
Kermaista vadelmavaahtoa
Alkoholitonta kevyempää tiramisua
Kotijäätelöä ilman jäätelökonetta
Ei kommentteja
Lähetä kommentti