tiistai 6. heinäkuuta 2021

Manoffee, eli mansikka-kinuskipiirakka

Manoffee on banaanisen banoffeen mansikkainen satokausisisko. Sen raaka-aineet ovat muuten samat kuin banoffeessa, mutta banaanin tilalle tulee mansikoita. Mansikoiden satokausi on parhaimmillaan juuri nyt, ja kuuman alkukesän vuoksi sato on tavanomaista aikaisemmassa vaiheessa, ja todennäköisesti myös lyhyempi. Herkuista kannattaa siis nauttia pian!

Banoffee on minulle vain hiukan tuttu jälkiruoka. Olen syönyt sitä muistaakseni vain kerran, mutta en juuri pitänyt siitä. En ole banaanin suurin ystävä, ja siksi kokonaisuus on makea ja no, liian banaaninen. Mansikka-versiossa on kuitenkin mansikoiden pieni kirpeys, joka taitaa kinuskin makeutta.

Tein piirakasta maidottoman ja gluteenittoman. Pohjaan tuli gluteenittomia digestive-keksejä ja margariinia. Kondensoidun maidon tilalla käytin kondensoitua kookosmaitoa, ja kerman korvasin kauravispillä. Koska kondensoitu kookosmaito on todella makeaa, ja kauravispissäkin on sokeria, en lisännyt piirakkaan muuta makeutusta.


Manoffee, eli mansikka-kinuskipiirakka


pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g margariinia
täyte:
1 prk (á 320 g) kondensoitua kookosmaitoa
1 prk (250 ml) kauravispiä
noin 250 g mansikoita

Hienonna keksit ja sulata margariini. Yhdistä ainekset ja painele seos 26 cm kokoiseen piirakka- tai irtopohjavuokaan. Kaada päälle kondensoitu kookosmaito, ja laita pohja jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi.

Vaahdota kauravispi jämäkäksi vaahdoksi. Lisää halutessasi sokeria. Lusikoi kauravispivaahto pohjan päälle.

Viipaloi mansikat ja asettele ne vaahdon päälle.

Kuvassa piirakka puolitetuilla määrillä pienemmässä vuoassa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall