tiistai 8. joulukuuta 2020

Punajuuri-sinihomejuustovuoka

Punajuuri-sinihomejuustovuoka tai -laatikko on klassikko, joka toimii vuodesta toiseen. Aromaattinen sinihomejuusto toimii loistavasti makeahkon punajuuren kanssa. Toinen toimiva klassikko makupari on sinihomejuusto ja omena, ja tässä reseptissä yhdistin nämä kaikki kolme.

Punajuuri-sinihomejuustovuokaan tulee siis punajuuria, sinihomejuustoa ja omenaa. Raaka-aineet viipaloidaan ja asetellaan vuokaan ratatouillen tyylisesti pystyyn. Vuokaan kaadetaan lisäksi ruokakermaa, ja tunnin päästä uunista leijailee vastustamattoman ihana tuoksu.

Käytin omenana makeahkoa Golden Delicious -omenaa, mutta varmasti yhtä hyvin toimii happamampikin omena, esimerkiksi Granny Smith. Sinihomejuusto oli tällä kertaa perinteinen Valion Aura. Toinen sinihomejuustosuosikkini on Lidlin sinihomejuusto, jonka tunnistaa samanlaisesta pakkauksesta kuin missä Aura myydään. Lidlin sinihomejuuston maku on erittäin hyvä, eikä yhtään kitkerä, niin kuin monissa muissa ”halpisjuustoissa”.

sinihomejuusto-punajuurilaatikko

Punajuuri-sinihomejuustovuoka

neljälle

350-400 g (4 kpl) punajuurta
2 keskikokoista omenaa
170 g sinihomejuustoa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
(suolaa)

Kuori raa’at punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Lohko omenat 4 osaan, kuori ja viipaloi. Viipaloi tai murustele sinihomejuusto.

Öljyä noin 1,5 litran kokoinen leipävuoka tai muu vastaava pienehkö vuoka. Lado viipaleet pystysuoraan. Helpoiten tämä onnistuu, kun otat vuoan käteen, ja pidät sitä kallellaan. Mikäli punajuuria tai sinihomejuustoa jää ylimääräistä, voit painella ne sopiviin koloihin.

Rouhi vuokaan mustapippuria ja hiukan suolaa. Kaada sitten päälle ruokakerma.

Paista vuokaa 200 asteessa noin tunti. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, mikäli pinta alkaa ruskistua liikaa.

Tarjoile esimerkiksi osana jouluruokaa.

punajuuri-aurajuustovuoka

aurajuusto punajuuri kiusaus

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall