tiistai 4. elokuuta 2020

Quornia maapähkinä-kookoskastikkeessa

Heinäkuun alku meni kuin hujauksessa viimeisten työkiireiden kanssa, ja loppukuu kuluikin keväästä toipuessa ja lomaillessa. Blogi on jäänyt hiukan taka-alalle, ja mutta nyt on levännyt olo, ja pää pursuilee ideoita. Siispä asiaan, eli takaisin ruoan pariin :)

Elokuu alkoi ei-kesäisissä tunnelmissa, ja ainakin Helsingissä on ollut viileää ja sateista. Vielä ei ole aika siirtyä syksyyn, mutta mieleni teki kuitenkin lämmintä, helppoa ja nopeaa ruokaa. Lautaselle päätyi maapähkinäinen Quorn-kastike. Kastikkeessa on chilistä lämpöä, mutta se ei kuitenkaan ole liian tulinen. Maapähkinävoi ja kookosmaito tekevät kastikkeesta mukavan tasapainoisen.

Olen maininnut Quornin mahtavuuden aiemminkin, enkä kyllä vieläkään lakkaa hämmästelemästä kuinka hyvää se on! Se sopii myös tähän kastikkeeseen loistavasti. Jos et kuitenkaan syystä tai toisesta tahdo tai voi sitä käyttää, sopii broileri tähän ruokaan mainiosti. FODMAPin vuoksi käytän tässäkin ruoassa kevätsipulia, mutta voit halutessasi korvata sen pienellä keltasipulilla. Maapähkinävoiksi kannattaa valita sokeroimaton versio. Voit makusi mukaan käyttää sileää tai karkeaa versiota. Valmis kastike on maidoton ja gluteeniton kun valitset gluteenittoman soijakastikkeen.

Kastike valmistuu noin 15 minuutissa.

quorn-kastike
maapähkinä-kookoskastike

Quornia maapähkinä-kookoskastikkeessa

neljälle

2 kevätsipulia
300 g Quorn kuutioita
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1½ rkl punaista currytahnaa
1 dl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limen mehua

Hienonna kevätsipulit.

Kuumenna kasarissa noin 1 desilitra kookosmaitoa ja currytahna. Lisää Quorn ja kevätsipulit, ja paista muutama minuutti. Lisää sitten loput kookosmaidosta, maapähkinävoi ja soijakastike. Mikäli maapähkinävoi on todella paksua, voit lisätä muutaman ruokalusikallisen vettä.

Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitten limen mehu ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta.

Tarjoile riisin kera.

quorn maapähkinä-kookoskastike

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall