lauantai 4. huhtikuuta 2020

Neljän raaka-aineen Mignonpiirakka

Lähestyvän pääsiäisen ajan helpoin herkku on Mignonpiirakka. Siihen tarvitaan vain neljä raaka-ainetta, ja valmistamisessa kestää noin 15 minuuttia, jonka jälkeen se jähmettyy jääkaapissa muutamia tunteja. Jos pidät Mignoneista, rakastat tätä!

Tämä on helpoin ja herkullisin leivonnainen, jonka olen hetkeen aikaan tehnyt. Valmistamiseen ei vaadita hämmästyttäviä laitteita, ja epäonnistumisen mahdollisuudet ovat pienet. Et siis tarvitse kondiittorin leivontataitoja, ja saat varmasti herkullisen lopputulokset.

Piirakasta on helppo tehdä gluteeniton vaihtamalla tavalliset digestive keksit gluteenittomiin. Mignon-munat ovat gluteenittomia, ja sopivat myös vegaanille, jos kananmunan kuori massan ympärillä ei haittaa. Piirakasta saa siis vegaanisen korvaamalla pohjan voin esimerkiksi leivontamargariinilla ja täytteen kuohukerman maidottomalla vispikermalla.

Piirakasta tulee sopiva noin kuudelle hengelle. Se on melko makea, ja pienikin pala riittää. Piirakka on erittäin hyvää sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen kanssa myös esimerkiksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

mignon-piiras

Mignonpiirakka

6:lle

100 g (gluteenittomia) Digestive-keksejä
60 g voita
täyte:
3 (á 52 g) Mignon-munaa
¾ dl kuohukermaa

Hienonna keksit tehosekoittimessa tai kaulimella murskaten. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja reunoille. Valmiin piiraan korkeus on noin 3-4 cm. Vinkki: saat reunoista helposti tasaiset painelemalla seoksen sileän juomalasin avulla.

Nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja pilko Mignon-munat pieneksi ja laita kattilaan kerman kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes massa on sulanut. Sekoita huolellisesti, jotta seoksesta tulee tasainen.

Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta piirasta kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Laita piiras jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa piiraasta paloja terävällä veitsellä.

mignonpiirakka
mignonkakku

Edellisten vuosien Mignon-herkut:


Mignon-jäätelö
Mignonkakku

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall