keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kauneinta Helsingissä juuri nyt


Toukokuussa yksi Helsingin sykähdyttävimmistä puistoista taitaa olla Kirsikkapuisto Roihuvuoressa. Nyt kesäkuussa vastaava paikka on puolestaan Alppiruusupuisto, eli Rhodopuisto Haagassa. Puisto on kooltaan 8 hehtaaria, eli melko valtava Helsingin mittakaavassa. Puiston virallinen osoite on Kanukalliontie, mutta auton saa hyvin parkkiin ainakin Laajasuontien ja Paatsamatien risteykseen. Huopalahden asemalta matkaa on alle puoli kilometriä.


Alppiruusupuistossa kasvaa yli 3000 alppiruusua, ja se on perustettu jo vuonna 1975. Itse kuulin ja löysin puiston kuitenkin vasta muutama vuosi sitten. Sitä ennen en ollut koskaan kuullutkaan alppiruusuista, saati sitten atsaleoista. Alppiruusu on jännittävä kasvi, sillä vaikka se virallisesti onkin pensas, kasvavat kasvit valtavan kokoisiksi puiksi. Erityisen omituisen kasvista tekee se, että sen varret ovat suurelta osin lehdettömiä ja vain oksien päät ovat vehreitä. Osittain puisto vaikuttaakin mystiseltä viidakolta.
Toissa vuonna kukinta oli kauneimmillaan viikko ennen juhannusta, ja viime keväänä sitäkin aiemmin. Kukat ovat siis muhkeimmillaan noin viikko tai kaksi ennen juhannusta, todennäköisesti kevään ja kesän lämpötiloista riippuen. Vierailin puistossa tänään, ja alppiruusut ovat jo hyvässä kukassa. Punaisista kukista lähes puolet olivat kuitenkin vielä nupulla, joten puistoon ehtii hyvin. Jos puisto siis kuulostaa kiinnostavalta, kannattaa sinne meno ajoittaa tulevalle viikonlopulle tai ensi viikkoon. Nyt annetaan kuitenkin kuvien puhua puolestaan.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall