kotiliesi

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Terveelliset kaurapannarit

Pannukakut ovat viikonloppujeni suosikkiaamiainen. Voisin syödä niitä vaikka viikon jokaisena päivänä, jos suurin osa ohjeista ei olisi a) epäterveellisiä b) aikaa vieviä tai c) vaatisi niin paljon eri raaka-aineita. Löysin jo aikaa sitten kaurapannarit ja rakastuin. En koskaan syttynyt banaanilettuihin, koska ne maistuvat pääasiassa juuri siltä mitä niissä onkin, eli banaanilta. Kaurapannareihin tulee kyllä banaania, mutta nämä eivät silti maistu ällöttäviltä. Ainekset löytyvät usein kaapista ja mikä parasta, näillä pysyy nälkä paremmin pois kuin amerikkalaisilla pannukakuilla.
Mikähän siinä on, että arkena kello kuudelta aamiainen ei maistu, vaikka olisi nälkäkin. Viikonloppuna taas aamuisin voisi hyvin syödä puolikkaan hevosen. Sanoisin siis rakastavani aamiaista, mutta en arkipäivien. Arkena syön aamiaisen vasta työpaikalla koneen ääressä, ja pyrin pääsemään helpolla. Teen monesti smoothien mukaan ja syön sen kanssa esimerkiksi siemennäkkäriä tai leivän. Toisinaan laiskottaa ja ostan työpaikan kahvilasta valmiin täytetyn leivän. Hyviä vaihtoehtoja saa heittää ilmoille, nimimerkillä vaihtelua kaipaava.

Kahvia koskee sama aamujen erojen outous. Arkena en voi kuvitellakaan juovani kahvia ennen kymmentä, mutta viikonloppuisin kahvi uppoaa hyvin aamiaisen rinnalla. Teen kanssa samaa ongelmaa ei ole koskaan ollut.

Näiden pannareiden kanssa suosikki on tällä hetkellä lemon curd tai mansikat. Tai lemon curd ja mansikat. Sellaisenaankin ne ovat hyviä, mutta yleensä kaipaan suolaisten ja makeiden lettujen ja pihvien kaveriksi päällisiä. Vain itselle tehdessä puolitan ohjeen ja käytän yhden kananmunan. Toisinaan lisään taikinaan ripauksen kanelia tai kardemummaa. Osan hiutaleista voisi korvata myös tattarilla tai speltillä. Olisipa jo lauantaiaamu!

Kaurapannukakut
noin 12 kappaletta

2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 banaania
3 kananmunaa

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita niiden joukkoon leivinjauhe ja suola. Kuori banaanit, taita palasiksi ja pudota ne kulhoon. Riko kananmunat banaanien ja kaurahiutaleiden joukkoon.

Soseuta taikina sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaurahiutaleista saa jäädä vähän rouheisuutta.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi pannussa ja kaada taikinasta 3-4 pientä pannukakkua pannulle.

Käännä muutaman minuutin jälkeen ja anna toisenkin puolen ruskistua. Paista loputkin pannarit.


Kuva ja ohje täältä
Ohje on fodmap-sopiva. Tarvittaessa vaihda kaurahiutaleet gluteenittomiin.

2 kommenttia

  1. Vau, nää kuulostaa herkulta! Testaan heti viikonloppuna! :)

    VastaaPoista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall