Paprika-tomaattikeitto
neljälle150 g paahdettuja paprikoita (säilyke)
½ prk (n. 200 g) vihreitä linssejä vedessä (säilyke)
500 g tomaattimurskaa
2 kevätsipulia
2 tl öljyä
2 kevätsipulia
2 tl öljyä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
2 tl harissa-tahnaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Huuhtele linssit ja paprikat kylmällä vedellä. Paloittele paprikat pienemmiksi ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää paprikat, linssit, sipuli, tomaattimurska ja vesi sekä liemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Tarjoile smetanan ja polentaleivän kanssa.
Tarjoile smetanan ja polentaleivän kanssa.
Maidoton polentaleipä
1¾ dl kaura- tai soijamaitoa
1 kananmuna20 g margariinia
100 g polentajauhoja
2 rkl jauhoja
¾ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
Sekoita kananmuna, kaura- tai soijamaito ja sula margariini hyvin keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-maitoon. Sekoita huolellisesti, mutta mahdollisimman vähän. Kaada öljyttyyn vuokaan (noin 10 cm x 15 cm), tai esimerkiksi valurautapannulle.
Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes leivän pinta on hiukan ruskettunut. Leipä on parhaimmillaan lämpimänä.
Keitto on fodmap-sopiva, mutta chilipitoisen harissa-tahnan kanssa kannattaa olla varovainen.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti