keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Vaniljapannacotta ja mansikkasalsa

Pannacotta on nerokas jälkiruoka, joka päästää tekijänsä helpolla. Pannacotta on keitettyä kermaa - tai esimerkiksi täysmaitoa - liivatteella hyydytettynää. Kermavanukas on nopea tehdä, ja sen voi hyvin valmistaa jo vuorokauden ennen tarjoilua. Hyydytettävän jälkiruoan voi tehdä kulhosta tarjoiltavaksi, tai kumota astiasta juuri ennen tarjoilua lautaselle. Tällä kerralla päädyin kulhoista tarjoiluun, mikä nopeutti valmistelua, kun tarjoiltavana oli 40 pannacottaa.

Vaniljapannacottasta tuli ihanaa. Kermaista, makeaa ja pehmeää. Kaipasin sen kylkeen kuitenkin jotakin, ja pohdin aluksi raparperihilloketta. Ajatusketju eteni mansikoihin, ja kehittelin mansikkasalsan. Tai mikään ruokamaailmassa ei toki ole uutta ja uniikkia, mutta itselleni hiukan erilaista kuitenkin. Mansikkasalsaan tuli mansikoiden lisäksi tuoretta minttua ja limen mehua. Mansikat voisi toki tarjoilla sellaisenaankin, mutta salsaksi pilkottuna niistä riittää useammalle lusikalliselle.

Juhannus on jo ihan nurkan takana, ja silloin monella on varmasti muuta mielessä kuin keittiössä häärääminen. Herkuttelu on kuitenkin mukavaa, joten tee siis pannacotta valmiiksi vaikka jo huomenna, ja herkuttele juhannuksena laiturinnokassa, teltassa tai vaikka olohuoneen sohvalla.

Kokeile juhannuksena myös grillissä valmistettuja suklaakakkuja.

pannacotta

Vaniljapannacotta

neljälle

2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Kaada kerma kattilaan. Lisää sokerit ja keitä noin 5 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut, puristetut liivatteet. Jaa pannacotta vuokiin.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.

Mansikkasalsa


200 g mansikoita
½ punttia minttua
1 tl limen mehua
(1 tl sokeria)

Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi. Silppua joukkoon minttua ja mausta limen mehulla.

Sekoita hyvin ja anna maustua noin 10-15 minuuttia. Lisää halutessasi hiukan sokeria.

panna cotta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall