torstai 4. huhtikuuta 2019

Mignon-jäätelö

Pääsiäiseen on aikaa kaksi viikkoa, ja on siis hyvä hetki miettiä tarjoiluja. Pääsiäisen helppotekoisin, ja todennäköisesti herkullisin jälkiruoka on Mignon-jäätelö. En ole muuten pääsiäismunien suurin fani, mutta yksi tai kaksi Mignonia on pakko saada pääsiäisen aikaan. Tänä vuonna yhdistin sellaisen jäätelön kanssa. Mignonin nougattäyte sulatetaan ja valutetaan jäätelön päälle. Kylmä jäätelö jähmettää sulan Mignon-massan, ja jäätelöannokseen tulee hauska kuori. Nougat-massa ei kovetu niin kuin suklaa, eli jäätelö on kuitenkin helppo syödä.

Alun perin kuulin tästä jälkiruoasta niin, että Mignon-munat lämmitettiin uunissa. Olin jo tekemässä niin, kun aloin pohtia, että Mignonin voi varmasti lämmittää myös mikrossa. En uskaltanut laittaa munia mikroon kokonaisena, vaan kuorin ne ja paloittelin täytteen. Mignonien täyte sulaa mikrossa nopeasti, ja pysyy juoksevana paremmin kuin sulatettu suklaa.

Mikrossa sulattamalla jäätelöannoksesta jää puuttumaan wau-efekti, jonka saisi kaatamalla nougatin suoraan kananmunasta. Jos jäät kaipaamaan wauta, voit lämmittää Mignonit uunissa. Sopiva lämpö on noin 75-astetta ja aika 15 minuuttia. Anna Mignoneiden jäähtyä hetki ennen kuorimista, ja varaudu sotkuun!

Mignon on maidoton, ja se sopii siis maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Massan raaka-aineiden puolesta se sopisi myös vegaanille, mutta täyte on valettu oikeaan kananmunankuoreen. En ole perehtynyt vegaaniruokavalioon, mutta uskoisin etteivät vegaanit syö näitä.

Mignon on siis maidotonta, ja jos valitset kaura- tai soijavaniljajäätelöä, on lopputuloksena täysin maidoton jälkiruoka. Suosikkejani maidottomista vaniljajäätelöistä on Oatly Vanilla ja Lidlin Gelatelli soijavaniljajäätelö. Fazerin Yosalta on tänä keväänä tullut markkinoille kauravaniljajäätelö, mutta en ole vielä löytänyt sitä kaupasta. Tällä kerralla käytin Oatlya, mutta kaurajäätelössä on monesti pieni kauran sivumaku, ja seuraavalla kerralla valitsisin ehkä tuon soijavaniljajäätelön. Mikäli maito ei aiheuta sinulle oireita, voit hyvin valita tavallisen vaniljajäätelön.


mignonjäätelö

Mignon-jäätelö

kahdelle

2 Mignon-munaa
vaniljajäätelöä

Kuori Mignon-muna ja poista kananmunan täyttöaukon sokerimassa. Vinkki: pyöritä Mignonia pöytää vasten kevyesti painaen. Kuori halkeaa keskeltä, jolloin se on helppo irrottaa isoina paloina.

Pilko Mignonien täyte muutamaan osaan ja laita kulhoon. Lämmitä mikrossa puolella teholla noin minuutti. Sekoita välillä.

Pyörittele jäätelöstä palloja tai leikkaa paloja kulhoon. Kaada sula Mignon-massa jäätelön päälle ja nauti.

mignon-jäätelö
pääsiäinen
mignonjäätelö
mignonjäätelö

3 kommenttia

  1. Juu ei kannata laittaa mikroon ainakaan kuorettomana kokonaisena mukissa - eikä edes puolikkaana. Empiirinen testi ala-asteikäisenä todisti, että posliinimuki sanoi poks ja sula suklaa oli näin ollen muualla kuin mukissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kuulostaa hurjalta! Kiitos varoituksesta, ja toivottavasti mikro selvisi poksahduksesta :)

      Poista
  2. Mikro toimi normaalisti tämän jälkeen, mutta muki halkesi keskeltä kahtia.

    VastaaPoista

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall