maanantai 20. joulukuuta 2021

Piparipannacotta

Piparipannacotta, eikö kuulostakin joulun parhaalta jälkiruoalta? Niinpä, sitä se myös on! Pannacotta sopii joulun aikaan mainiosti. Se valmistuu lyhyen aktiivisen vaiheen jälkeen itsekseen, ja voit tehdä sen jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Piparipannacotta saa makunsa sekä piparkakkumausteesta että pipareista. Mikäli kaapissasi ei ole piparkakkumaustetta, voi sen jättää pois, piparit tuovat kyllä riittävästi jouluista makua. Piparkakut murskataan annoskulhojen pohjalle, ja tämä vaihe kannattaa tehdä huolellisesti. Isommat palat ovat kevyitä, ja nousevat helposti pannacottan pinnalle. Makuun tämä ei vaikuta, mutta ulkonäköön kyllä.

Muita haastavia vaiheita pannacottassa ei olekaan, eli tämä jälkiruoka ei aiheuta jouluun kriisejä. Vain hyvää mieltä ja makua!


Piparipannacotta

kahdelle

1 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
½ dl maitoa
1 ½ rkl sokeria
¼ tl piparkakkumaustetta
3-4 piparkakkua (tarvittaessa gluteenittomia)

Laita liivatelehti runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.

Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri ja piparkakkumauste. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.

Puristele liivatelehdestä vesi pois, ja lisää se kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä, ja anna pannacottan jäähtyä hetki.

Murskaa piparkakut pussissa esimerkiksi kaulimen avulla. Jaa piparimuru kahden annoskulhon pohjalle. Lusikoi päälle muutama lusikallinen pannacottaseosta; tämä sitoo piparimurun annoksen pohjalle. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Lusikoi sitten varovaisesti loput pannacottasta kulhoihin.

Siirrä pannacotta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele piparkakuilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall