sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Savutofukiusaus

Olen miettinyt savutofukiusauksen tekemistä jo pitkään, mutta se on aina kuitenkin unohtunut. Nyt muistin sen taas, ja enää se ei pääse unohtumaan. Kiusaus on nimittäin todella helppo valmistaa, ja sen aineksia voi olla kotona aina. Perunasuikaleet säilyvät pakastimessa lähes ikuisesti, ja tofussakin on yleensä päiväystä ainakin kuukaudeksi eteenpäin. Käytin tällä kertaa kiusaukseen pelkkää pakasteperunaa, mutta voit halutessasi korvata sen ja kevätsipulit peruna-sipulisekoituksella.

Suosikkitofuni on Lidlin luomutofu. Sekä maustamaton että savutofu myydään 200 gramman pakkauksissa, ja hinta on vain noin 1,30 euroa. Koostumus on kiinteämpi kuin esimerkiksi Jalotofun tofuissa. Voit kuitenkin valita minkä tahansa (kylmä)savutofun.

Murensin tofun kiusaukseen haarukalla. Näin lopputulos kypsässä kiusauksessa tuntuu ja näyttää kuutioitua enemmän savukalalta. Jos en olisi itse tehnyt ruokaa, en olisi välttämättä huomannut, että kyseessä on tofukiusaus, eikä esimerkiksi savusiikakiusaus. En kuitenkaan erityisesti pyri saamaan kasvisruoasta liha- tai kalaruokaa imitoivaa, mutta toisinaan on hauska huijata aivoja. Oikeilla mausteilla ja kypsynnyksellä sekä kasvis- että liharuoka ovat yhtä hyviä.

tofukiusaus
kiusaus savutofusta

Savutofukiusaus

4-5 annosta

400 g savutofua
500 g perunasuikaleita (pakaste)
200 g kesäkurpitsaa
2-3 kevätsipulia
2½ dl ruokakermaa
1 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
öljyä vuoan voitelemiseen
(tilliä)

Viipaloi savutofu, ja painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Murustele tofu haarukalla.

Huuhtele kesäkurpitsa ja pilko se kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit.

Öljyä uunivuoka. Lisää vuokaan perunasuikaleet, murusteltu tofu, kesäkurpitsa ja kevätsipulit. Halutessasi leikkaa joukkoon myös tilliä. Lisää mausteet, ja sekoita kaikki huolellisesti sekaisin. Kaada lopuksi päälle ruokakerma.

Paista savutofukiusausta 200 asteessa noin 50-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, mikäli pinta ruskistuu liikaa.

Tarjoile salaatin kera.

tofukiusaus fodmap

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall