torstai 7. syyskuuta 2017

(Mies)flunssantorjuntakeitto

Taloutemme miesvahvistus sairastui toissa viikolla miesflunssaan. Onnekkaasti olin viikonloppuna poissa kotoa, ja säästyin pahimmalta voivottelun ja huokailun kuuntelemiselta. Maanantaina päätin näyttää flunssalle että kuka täällä oikein määrää, ja tein kunnon flunssantorjuntakeittoa. Keitto toimi, ja kuumetta ei tullut! Tällä kerralla selvittiin siis vain köhällä :)

Tämän keiton ohje on yhtä vanha kuin täytettyjen tomaattien, ja niiden ohjeet ovatkin lähes peräjälkeen reseptivihkossani. Olen muokannut broileri-nuudelikeiton ohjetta vuosien aikana hiukan, mutta perus raaka-aineet ovat aina olleet samat. Toisinaan käytän porkkanan tilalla pakastemaissia tai jätän inkiväärin pois. (Mies)flunssa vaatii kuitenkin järeät otteet, eli chiliä ja inkivääriä. Jos pidät valkosipulista, voi sitä lisätä yhden tai kaksi kynttä.

broileri-nuudelikeitto

Broileri-nuudelikeitto

neljälle

450 g broilerin fileepihvejä tai 300 g Quornia
1 rkl öljyä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
½-1 rkl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
5-6 dl vettä
2 tl soijakastiketta
½ tl suolaa
1 porkkana
1 punainen chili
1 kevätsipuli
2 cm pätkä inkivääriä
2 rkl limetinmehua
noin 100 g nuudeleita

Kuumenna öljy pannulla ja laita broilerin fileepihvit paistumaan. Paista noin 10 minuuttia, tai pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät Quornia, paista sitä noin 5 minuuttia.

Sekoita kookosmaito tarvittaessa lusikalla tasaiseksi. Mittaa pinnoitettuun kattilaan noin 1 dl kookosmaitoa. Keitä sitä kokoon pari minuuttia ja sekoita joukkoon currytahna ja kurkuma.

Kuori ja viipaloi porkkana. Lisää porkkanat kattilaan ja sekoittele niitä kuumassa kookos-curryseoksessa. Kaada kattilaan loppu kookosmaito ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja suolalla.

Halkaise chilipalko, poista halutessasi siemenet, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Viipaloi kevätsipuli ja raasta inkivääri. Lisää nämä keittoon ja anna kiehua noin 3 minuuttia.

Murskaa nuudelit pienemmiksi ja lisää keittoon. Mausta limenmehulla ja keitä 4 minuuttia.

Viipaloi broilerin fileepihvit ja asettele viipaleet kulhoon. Kaada kuumaa keittoa päälle, ja nauti esimerkiksi lämpimän naanleivän kanssa.

kanakeitto

flunssakeitto

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall