keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Punajuuri-fetapasta

Punajuuren ja fetan liitto on klassinen, ja toimii ruoassa kuin ruoassa. Fetan lisäksi punajuurien kanssa toimii erinomaisesti myös sinihomejuusto, ja kuulemma vuohenjuusto. Itse en kyllä pidä vuohenjuustosta, mutta uskon kuitenkin valtaosan mielipiteeseen. Paahdettu punajuuri maistuu makeahkolta, ja suolainen ja rasvainen juusto tasapainottaa sitä sopivasti.

Punajuuri kuuluu FODMAP:n rajoitettaviin ruoka-aineisiin, ja sen sallittu määrä on vain kaksi viipaletta. Se ei ole myöskään puolisoni lempi juures, joten sen käyttö keittiössäni on jäänyt melko vähäiseksi viimeisen vuoden aikana. Viime viikonloppuna olin kuitenkin yksin kotona, ja tein siis ruokaa vain itselleni. Mieleni teki punajuurta, ja tuon mieliteon pohjalta lautaselle muodostui herkullinen punajuuri-fetapasta.



Punajuuri-fetapasta

neljälle

500 g punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
400 g pastaa (tagliatelle)
3 rkl pinjansiemeniä
200 g fetajuustoa
1 tl kuivattua rosmariinia

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tummaa balsamikastiketta
½ tl suolaa
1/3 tl mustapippuria

Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita punajuuret kulhossa öljyn, suolan ja rosmariinin kanssa. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuutioi tai murustele fetajuusto. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

Annostele pasta lautaselle ja kasaa päälle paahdetut punajuuret ja murusteltu feta. Kaada lopuksi pastan päälle kastike ja ripottele pinjansiemenet.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall