maanantai 22. toukokuuta 2017

Nyhtökauravoileipäkakku


Tein viime viikonloppuna voileipäkakkukokeilun Nyhtökaurasta. Nyhtökaura on yksi uusimmista kasviproteiinilähteistä. Olen testannut sitä muutaman kerran aiemmin, mutta hankalan saatavuuden vuoksi se on kuitenkin jäänyt vähälle käytölle. Nude Nyhtökaura voitti juuri tällä viikolla Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailun, ja voiton jälkeen yrityksen johto ilmoitti, että Nyhtökauraa saa nyt koko Suomessa. Tämä kakku onkin siis erinomainen vaihtoehto vaikkapa lähestyviin kevään ja kesän juhliin.

Kasvisvaihtoehtona tämä kakku sopii monille. Nyhtökaurassa on myös proteiinia 30 g / 100 g, joten se on hiukan täyttävämpi kuin pelkistä kasviksista tehtynä. Rieskat tekevät voileipäkakusta kivalla tavalla erinäköisen kuin perinteisesti paahtoleivästä tehtynä, eikä niitä tarvitse kostuttaa ennen kakun kasaamista. Pidemmittä puheitta:

Kreikkalainen nyhtökauravoileipäkakku


1 pkt (315 g) Fazerin Rullarieskaa

Tomaattitäyte:
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
½ pkt (125 g) Nyhtökaura nudea
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kermaa
¼ puntti ruohosipulia
suolaa, mustapippuria, chiliä

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ruohosipuli monitoimikoneeseen. Lisää tuorejuusto sekä kerma ja aja tasaiseksi seokseksi. Murustele Nyhtökaura kulhossa pienemmäksi ja sekoita tuorejuustoseoksen kanssa lusikalla tasaiseksi. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä.

Pestotäyte:
½ pkt (125 g) Nyhtökaura nudea
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kermaa
2 rkl pestoa
suolaa, musta- ja valkopippuria

Sekoita tuorejuusto, kerma ja pesto keskenään. Murustele Nyhtökaura pienemmäksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi, ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Fetatäyte:
150 g fetaa
3 rkl kermaa
mustapippuria

Murustele feta haarukalla. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta ripauksella pippuria.

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kermaa
valkopippuria, suolaa

Koristeet:
salaatinlehtiä, fetaa, oliiveja, kirsikkatomaatteja,
kurkkua, ruohosipulia ja pinjansiemeniä



Kokoa kakku asettelemalla vuoron perään rieskat ja täytteet. Tomaatti- ja pestotäytteistä tulee kaksi kerrosta, fetatäytteestä yksi. Laita täytteet järjestyksessä: tomaatti, pesto, feta, tomaatti, pesto. Lopuksi painele päällimmäiseksi rieska. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Sekoita tällä välin kuorrute. Pehmitä tuorejuusto kermalla ja mausta ripauksella valkopippuria ja suolaa. Koristelua varten murustele noin 50 g fetaa. Huuhtele oliivit ja viipaloi halutessasi. Viipaloi kurkku ohuesti ja poista tomaateista tarvittaessa kannat. Leikkaa ruohosipulista tupsut ja revi salaatinlehdet pieniksi.

Kuorruta kakun pinta tasaisesti. Asettele salaatinlehdet kuorrutuksen päälle. Lisää muut koristeet ja lopuksi ripottele pinnalle pinjansiemeniä. 

Voileipäkakun täytteet voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta kakku kannattaa koota vasta tarjoilupäivänä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall