keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kuivuneiden croissantien pelastus

Luin ensimmäisen kerran mantelicroissanteista Isyyspakkaus-blogista jo reilu puolitoista vuotta sitten. Ohje kuulosti erittäin hyvältä, mutta jokseenkin työläältä, joten jätin sen teen joskus -osastolle. Ensimmäisen kerran tulin maistaneeksi mantelicroissantia vasta Berliinissä House of Small Wonderissa ja vakuutuin, että niitä todellakin kannattaa tehdä. Matkan jälkeen vastaan tuli helppo ohje ja croissantit pääsivät vihdoin keittiössäni valmistukseen asti. Eivätkä muuten jatkossa jää tekemättä!

Uskon edellisen päivän croissantien olevan urbaani legenda. Voiko joku todella ostaa croissanteja, ja unohtaa sitten syödä ne? Mantelicroissanteja varten niitä pitää siis ostaa erikseen, ja antaa kuivua yön yli. (Kannattaa ostaa tarpeeksi, jotta voi syödä sekä tuoreena että seuraavana päivänä.) Uskoisin näiden onnistuvat tuoreista yksilöistäkin, mutta kuivempi litistyy paremmin. Kelvollisia croissantteja saa ainakin Lidlin paistopisteestä. Näissä tärkeintä on kuitenkin mantelitäyte, ei laadukas pienleipomon croissant.

mantelicroissant

Mantelicroissantit

2 kappaletta

2 edellisen päivän croissantia

täyte:
½ dl mantelijauhetta
½ dl tomusokeria
1 pieni kananmuna
25 g sulaa voita
½ tl vaniljasokeria

pinnalle:
2 rkl mantelilastuja
tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa croissantit lähes halki ja levitä hiukan reilu puolet täytteestä croissanttien sisään. 

Paina croissantit kiinni ja litistä hiukan. Levitä loput täytteestä päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista croissanteja uunissa noin 15 minuuttia.

Anna jäähtyä hiukan ja ripottele pinnalle tomusokeria. Nauti lämpimänä.

mantelicroissantit


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall