sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Sunnuntain herkkuleivonta: juustokakku-browniemuffinit


"Brownie on ihanaa, ja juustokakku on ihanaa. Kun ne kaksi yhdistetään, voiko lopputulos olla muuta kuin erittäin ihanaa? Ei minusta." Tällaisen ajatusketjun saattelemana otin leivontaan juustokakku-browniet, ja olin oikeassa – ihania ovat!

Ennen tuota ajatusketjua olin ostanut kaupasta Valion uutta kinuskituorejuustoa. Ostos oli heräteostos, enkä vielä ostaessa ollut päättänyt mitä siitä voisin tehdä. Uskoin keksiväni sille käyttöä, eli se oli kuitenkin harkittu heräteostos. Ajatus kinuskijuustokakku-browniesta tuli tämän jälkeen mieleeni, ja arvelin kinuskin sopivan hyvin brownien kaveriksi.

Juustokakku-browniessa on melko monta vaihetta, mutta ei mitään suuritöistä kuitenkaan. Brownietaikinan kananmunat ja sokerin voi vatkata käsin, eikä vaahdosta tarvitse tulla kuohkeaa. Ei siis tarvitse pelätä taikinan lässähtävän uunissa, näiden kun kuuluukin olla melko tiiviitä. Juustokakkutäytteen sekoittamiseen sähkövatkaimen käyttö on suositeltavaa, jotta lopputuloksesta saa tasaisen. Pintaan tehdään hammastikulla marmorointi, mutta sen voi pyöräyttää vapaalla kädellä. Siinäpä oikeastaan ovatkin ne työllistävimmät vaiheet. Muffinimuotoisena nämä ovat onneksi myös helppoja syödä, eli sekin vaihe on helppo ;)

 Juustokakku-browniemuffinit


Juustokakku-browniemuffinit

12 kappaletta

Brownie:
100 g voita
50 g tummaa suklaata (noin 70 % kaakaota)
2 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Juustokakkutäyte:
200 g kinuskituorejuustoa
1 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja laita lasi- tai metallikulhoon voin kanssa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja sekoita. Laita sivuun jäähtymään.

Sekoita vehnäjauhot ja suola. Vatkaa kananmunat ja sokerit käsivispilällä tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulanut suklaa taikinaan hyvin sekoittaen. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin, tai jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi muffinivuokaa päällekkäin. Lusikoi taikinasta noin ⅔ muffinivuokien pohjalle.

Vatkaa tuorejuustotäytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja ilmavaksi. Jaa tuorejuustoseos lusikalla brownien päälle. Lisää vielä loput brownietaikinasta, ja vedä hammastikulla kuviot muffinien pintaan niin, että seokset sekoittuvat ja pinta marmoroituu.

Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Tarjoile sellaisenaan tai kinuskikastikkeen kanssa.

 Juustokakku-browniemuffinit

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall